Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Embracer Group brengt de komende twee jaar vijf Lord of the Rings-games uit

Worden gemaakt door third-party ontwikkelaars.

De komende twee jaar publiceert Embracer Group maar liefst vijf Lord of the Rings-games met behulp van third-party ontwikkelaars. Dat meldt de uitgever in zijn nieuwe financiële rapportering.

Buiten The Lord of The Rings: Gollum is er momenteel nog niets bekend over welke vier andere The Lord of The Rings-titels er nog op de planning staan.

Sinds Embracer Group de auteursrechten van de fantasiereeks in handen heeft, is "de interesse bij interne en externe partijen om iets met de IP te doen op verschillende mediaplatformen alleen maar toegenomen".

Embracer's AAA games before FY 27/28

Verder ontdek je in hetzelfde rapport dat de nettowinst van de Embracer Group met 128% is toegenomen en dat er momenteel in totaal 224 games in de pijplijn zitten.

94 van die games zijn tussen april en eind maart 2024 beschikbaar, 31 andere titels komen zeker voor eind maart 2028 uit. Over de 99 overgebleven games onthult het bedrijf niets.

Begin november was er ook minder goed nieuws, want toen sloot de Embracer Group Square Enix Montréal.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

The Lord of the Rings: Gollum

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties