Skip to main content

Elite: Dangerous wordt Oculus Rift launch game

De ruimte komt gevaarlijk dichtbij.

Elite: Dangerous komt definitief naar de Oculus Rift en lanceert op 28 mei. Die aankondiging is op de officiële website van Oculus Rift te lezen.

De ruimtesimulator is al een poosje speelbaar op de Oculus Rift, maar alleen middels een Development Kit voor ontwikkelaars. Elite: Dangerous krijgt dus nu officiële Oculus Rift-ondersteuning en wordt daarmee ook voor consumenten speelbaar.

Als je Elite: Dangerous of de Horizons Season Pass al aangeschaft hebt, krijg je de virtual reality-versie van de game gratis. De update is via de Oculus Store, Frontier Store of Steam verkrijgbaar.

De Oculus Rift prijs is in Europa 699 euro (exclusief verzendkosten). Bij de headset worden ook een Xbox One-controller, afstandsbediening, losstaande positiesensor, en de games EVE: Valkyrie en Lucky's Tale geleverd.

Elite: Dangerous is al een poosje voor de pc, Mac, PlayStation 4 en Xbox One uit. Naast de Oculus Rift is de game straks ook op de HTC Vive speelbaar. Die headset draait op SteamVR, een door Valve ontwikkeld besturingssysteem.

Nog vragen over de verschillende virtual reality brillen? Klik dan door naar: Virtual Reality - Overzicht van alle VR-brillen.

Bekijk op YouTube

Nog eventjes tijd? Dit is ook interessant:

Read this next