Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elite: Dangerous stelt Next Era-update uit

Pandemie verstoort ontwikkeling van de ruimtevaart.

In een forumbericht laat ontwikkelaar Frontier Developments weten dat de Next Era-update voor Elite: Dangerous is uitgesteld naar het begin van 2021.

Het uitstel komt er nadat de ontwikkelaar zijn roadmap op langere termijn moest herwerken tijdens deze 'onzekere periode'. Het bedrijf wil namelijk met de update 'een ongelooflijke nieuwe game-ervaring creëren en tegelijkertijd geen afbreuk doen aan de veiligheid van het team'.

Gelukkig komt er dit jaar nog voldoende andere nieuwe Elite: Dangerous-content. Zo is de Fleet Carrier bèta voor pc nu bezig en krijgen ook consolespelers in mei de kans om met diezelfde bèta aan te slag te gaan. Beide proefversies duren tot juni, want dan rolt de ontwikkelaar de Fleet Carrier-update officieel uit.

De ontwikkelaar werkt daarnaast ook aan drie nieuwe games. Deze week kondigde Frontier Developments een Age of Sigmar-RTS aan. Daarnaast werkt het bedrijf aan een onaangekondigde game en een Formule 1-management-titel.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties