Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elite: Dangerous komt ook naar de PlayStation 4

Op naar de sterren en daar voorbij!

MMO-ruimtesimulator Elite: Dangerous komt ook uit voor de PlayStation 4. Dat meldt David Braben van Frontier Developments via Twitter.

In een eerder interview met onze Britse collega's van Eurogamer hintte Braben naar een mogelijke overzetting van Elite: Dangerous naar de PlayStation 4 en Xbox One. "Het zou dom zijn om niet over een overzetting na te denken," aldus Braben. De oprichter van Frontier zei er toen nadrukkelijk bij dat het geen officiële aankondiging was.

Eerder deze week werd Elite: Dangerous aangekondigd voor de Xbox One. Dit blijkt echter een 'timed exclusive' te zijn. Volgens David Braben doet de Xbox One-port niet onder voor de pc-versie. "We werken met een nieuw publiek, maar dat betekent niet dat we de richting van de game moeten veranderen," aldus Braben.

Elite: Dangerous werd in 2013 succesvol gefinancierd via Kickstarter. Sinds 16 december 2014 is de game beschikbaar voor de pc. Een releasedatum voor de Mac, PlayStation 4 en Xbox One is nog niet bekend.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties