Skip to main content

Elite: Dangerous komt naar de PlayStation 4

Maar waar is PlayStation VR-ondersteuning?

Frontier Developments maakt bekend dat Elite: Dangerous ook voor de PlayStation 4 in ontwikkeling is. De ruimte-sim is reeds uit voor de pc en de Xbox One.

Vooralsnog wordt er niet gesproken over ondersteuning voor PlayStation VR, ook al is Elite: Dangerous op de pc een van de bekendste virtual reality-games. Op dat platform is er support voor de Oculus Rift en de HTC Vive.

Wel werkt Frontier Developments aan ondersteuning voor de PlayStation 4 Pro. Wat de verbeteringen zijn ten opzichte van de versie voor de standaard PlayStation 4, is nog niet bekend.

Bekijk op YouTube

In Elite: Dangerous ontdek je in je ruimteschip het universum, in je eentje of met andere spelers online. Handel drijven speelt een belangrijke rol, naast 'dog fights' met vijandige ruimteschepen. Sinds kort kun je ook met een buggy op planeten landen.

De rol van de touchpad van de PlayStation 4-controller is zelf te bepalen dankzij het instellen van 'hotkeys', ook swipen wordt daarbij ondersteund. Ook kun je om je heen kijken door de controller te bewegen dankzij motion controls.

De PlayStation 4-versie van Elite: Dangerous staat gepland voor het tweede kwartaal van 2017.

Read this next