Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Electronic Arts verbiedt Battlefront 3 mod Galaxy in Turmoil

LucasFilm stond er wel voor open.

Uitgever Electronic Arts verbiedt de Battlefront 3 mod Galaxy in Turmoil. LucasFilm stond er wel voor open, maar kon wegens contractuele verplichtingen met Electronic Arts geen toestemming geven.

Eerder dit jaar werd bekend dat fans Battlefront 3 willen afmaken. Frontwire Studios begon de mod Galaxy in Turmoil. Het doel was om "Battlefront 3 te maken zoals het hoort te zijn".

Begin juni maakte de Russische ontwikkelaar bekend dat Galaxy in Turmoil gratis op Steam wordt uitgegeven. Ondanks het risico op een stakingsbevel van Disneys advocaten, deelde Valve die zorgen niet.

"Electronic Arts was bezorgd dat Galaxy in Turmoil diens Battlefront-serie in de weg zou staan. Het voorstel om Galaxy in Turmoil door Electronic Arts uit te laten geven kreeg geen gehoor," aldus de ontwikkelaar.

Frontwire Studios blijft verder werken aan de game, maar verwijdert alle Star Wars referenties. Galaxy in Turmoil komt gratis uit op Steam. De ontwikkelaar is niet van plan om microtransancties toe te voegen, maar overweegt wel crowdfunding.

"We zorgen voor een origineel universum, maar we blijven ons richten op grootschalige gevechten met 64 spelers, ground-to-space combat, capital ships die kapot kunnen en een volledige singleplayer campaign," aldus de ontwikkelaar.

Een releasedatum is niet bekend. Wel zegt de ontwikkelaar zich eerst op een demo te richten die iedereen kan spelen.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties