Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Electronic Arts stopt gebruik online passes

"Geen van onze toekomstige games heeft ze."

Uitgever Electronic Arts (EA) heeft aangekondigd geen online passes te gebruiken in haar toekomstige games. Een online pass is een eenmalig te gebruiken code waarmee je een spel online verbindt. Zonder online pass heb je dus geen mogelijkheid om competatieve multiplayer of coöperatief via het internet te spelen. Tweedehands games hebben vaak een reeds gebruikte online pass. Als je met zo'n spel online wil, moest je een nieuwe online pass kopen. Zo maken bedrijven als EA toch nog winst op de tweedehandsmarkt.

"Inderdaad, we stoppen het gebruik van de online pass," meldt John Reseburg, senior directeur bedrijfscommunicatie. "Geen enkele toekomstige EA game gebruikt deze. [De online pass] werd in leven geroepen om een complete online ervaring en service aan te bieden maar spelers reageerden daar niet op. We hebben geluisterd naar feedback en besloten dit format te verwijderen. We zijn echter nog steeds vastberaden inhoud te creëren na de release opdat de spelervaring verbeterd wordt." Hiermee doelt Reseburg hoogst waarschijnlijk op downloadable content (DLC).

Hoewel EA de online passes eerst als (financieel) succes bestempelde, lijkt het bedrijf nu terug te komen op die uitspraak. Een financieel succes voor het bedrijf staat echter niet gelijk aan succes bij de consument. Dat werd het bedrijf duidelijk toen ze twee maal op rij - in 2011 en 2012 - verkozen werden tot Slechtste Bedrijf van Amerika.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties