Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Electronic Arts sluit Dead Space-ontwikkelaar Visceral Games

De Star Wars game van de studio gaat ook op de schop.

Electronic Arts laat in een persbericht weten Dead Space-ontwikkelaar Visceral Games te sluiten. Visceral maakte in het verleden onder andere de Dead Space-reeks.

In een statement van EA wordt ook gemeld dat de Star Wars-game van Visceral wordt aangepast. De ontwikkeling van de game wordt ondergebracht bij EA Worldwide Studios. De game komt niet langer in 2019 uit.

"We willen inspelen op de trends in de markt en een breder publiek aanspreken. Na uitvoerig testen blijkt het huidige concept van de game daar niet aan te voldoen, dus hebben we besloten een andere richting in te slaan", aldus de uitgever.

De verhaalgedreven action-adventure was al jaren bij Visceral Games in ontwikkeling. Electronic Arts laat weten de 'visuele pracht' en de 'authenticiteit' te behouden, maar zich nu te richten op een ervaring waar spelers een 'lange tijd' van kunnen genieten.

Binnenkort komt echter wel Star Wars Battlefront 2 uit. Ons overzicht met alle Star Wars Battlefront 2 informatie lees je op site.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties