Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Electronic Arts pakt cheaters in FIFA Ultimate Team aan

Rode kaart voor valsspelers.

Met de release van FIFA 15 in het vooruitzicht treft Electronic Arts maatregelen tegen valsspelers in FIFA Ultimate Team. Zowel individuen als websites die zich hieraan schuldig maken, krijgen een straf die kan oplopen tot een permanente ban.

De servers worden al enkele jaren geteisterd door bots. Valsspelers gebruiken massaal deze bots om automatisch items op de transfermarkt te kopen en coins te farmen. Deze worden uiteindelijk online voor echt geld aangeboden.

Electronic Arts zegt dat de bots de transfermarkt doorzoeken en biedingen plaatsen. Dit gebeurt op een dusdanige hoge snelheid dat het voor mensen onmogelijk is daartussen te komen. De uitgever heeft daarom de FIFA Ultimate Team Web App op 9 mei gedeactiveerd.

In het nieuwe beleid krijg je eerst een waarschuwing als je coins koopt die door bots zijn gegenereerd. Bij een tweede waarschuwing volgt een gele kaart en worden de gegevens van je account gereset.

Wie voor de derde keer betrapt wordt, krijgt een rode kaart aan zijn broek. Dit resulteert in een permanente online ban van de FIFA-servers. Het farmen en verkopen van coins leidt direct tot een permanente ban, maar dan van alle Electronic Arts onlinegames.

Naast deze maatregelen pakt Electronic Arts ook cheaters in de andere spelmodi van de FIFA-games aan. FIFA 15 ligt vanaf 26 september in de winkels.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 14

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PS2, PlayStation Vita, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo 3DS

FIFA 15

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo Wii, PC, Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties