Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Electronic Arts kondigt ontslagen aan

Ontslagen zijn gevolg van een heroriëntering van het bedrijf op nieuwe markten.

Electronic Arts heeft vandaag in een officieel bericht laten weten dat het bedrijf een deel van haar werknemers gaat ontslaan. De ontslagen zijn een gevolg van een heroriëntering van op nieuwe markten. Volgens het bedrijf gaat voortaan alle prioriteit uit naar mobiele en nieuwe technologieën.

Ook zal de marketingafdeling in België geschrapt worden. EA wil marketing voor de Benelux centraliseren in Nederland. De verkoopafdelingen blijven onveranderd. De oorzaak hiervoor is een veranderende consumentenvraag, claimt EA.

Dit nieuws volgt vlak op de berichtgeving dat EA spellen van onafhankelijke studio's afstoot. Het bedrijf was partner van, onder andere, studio's Crytek (bekend van Crisis) en Harmonix (Rock Band).

Opvallend voor een bedrijf dat prioriteit verleent aan nieuwe markten is het onlangs verschenen bericht dat meerdere Facebook games van het bedrijf, waaronder SimCity Social, worden geannuleerd, al zijn deze games wel ontwikkeld door Maxis, één van EA's partners.

Getagged als
Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties