Skip to main content

Electronic Arts ontslaat 350 werknemers

Moeilijke tijden voor de uitgever.

Uitgever Electronic Arts ontslaat 350 van zijn werknemers, nadat verschillende games de afgelopen tijd niet aan de verwachtingen voldeden. De ontslagen vallen met name in de logistieke takken van het bedrijf, waaronder marketing. Voor zover bekend worden er geen game-ontwikkelaars losgelaten. Het betreft 4 procent van het totaal aantal EA-medewerkers.

"Ons doel is om het beste gamebedrijf ter wereld te zijn", zegt EA-topman Andrew Wilson. "Maar laten we eerlijk zijn, dat zijn we nog niet." Wilson spreekt over veranderingen in de game-industrie, waar de uitgever nog niet voldoende in mee is gegaan. Het bedrijf wil onder andere een betere relatie opbouwen met spelers en ook inzetten op streaming en cloud-gaming.

Bekijk op YouTube

De uitgever heeft een moeilijk kwartaal achter de rug, waarbij bepaalde titels niet aan de verkoopverwachtingen voldeden. Daaronder vallen Battlefield 5, FIFA 19 en Command and Conquer: Rivals. De afgelopen tijd kwam Anthem tevens regelmatig negatief in het nieuws. Met Apex Legends heeft EA wel een succes te pakken, de battle royale game scoorde 50 miljoen spelers in een maand tijd.

Read this next