Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Electronic Arts onthult FIFA 20-release

Nu inclusief straatvoetbal.

Electronic Arts maakt bekend dat FIFA 20 op 27 september lanceert. De jaarlijks terugkerende voetbalgame is bij EA Sports in ontwikkeling voor de PlayStation 4, Xbox en pc. Naast de traditionele matches in stadions, introduceert de studio de Volta Football-modus. Die staat in het teken van straatvoetbal.

In Volta Football maak je een eigen personage aan, die uit te dossen is met allerhande kledingstukken. Wedstrijden spelen zich af in urban settings, waaronder Amsterdam, Londen en Tokio. Naast een verhaalmodus zijn er verschillende soorten multiplayermatches te spelen, zoals drie tegen drie of vijf tegen vijf.

Bekijk op YouTube

Volgens de ontwikkelaar zijn de onderliggende systemen flink op de schop gegaan. 'Football Intelligence' moet er voor zorgen dat het balgevoel weer een stuk realistischer is geworden, onder andere op het gebied van physics en de AI van de andere spelers.

Naast de standaardversie brengt EA ook een Champions Edition en Ultimate Edition uit. Die geven je respectievelijk 12 en 24 'rare gold packs' voor FIFA 20 Ultimate Team, die wekelijks worden ontgrendeld. De speciale edities geven je ook eerder toegang tot de game: 24 september.

Voor de Nintendo Switch komt er een uitgeklede versie uit als Legacy-editie. Die bevat de nieuwe Volta Football-modus niet.

Wil je meer weten over FIFA 19? Lees alles over de FIFA 19 release, FUT, Champions League, The Journey en alles wat we nog meer weten. Ook hebben we meer uitleg voor je over Chemistry in FIFA 19's FUT. Lees hier ook wie de beste aanvallers, beste middenvelders, beste verdedigers, beste keepers en beste wunderkids zijn in FIFA 19.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 20

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties