Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Electronic Arts en Tiger Woods uit elkaar

UPDATE: Woods mogelijk in zee met andere uitgever.

UPDATE: Woods' vertegenwoordiger Mark Steinberg geeft aan dat er momenteel onderhandelingen plaatsvinden met 'een ander bedrijf' voor het gebruik van de golfer zijn naam en gelijkenis.

"Het was een fantastische run. Op John Maddden na is het lastig een sporter te vinden die zoveel voor een videogamebedrijf heeft betekend als Tiger Woods voor Electronic Arts," aldus Steinberg. "Maar tijden veranderen en EA moest het partnerschap opnieuw evalueren... en wij eigenlijk ook."

ORIGINEEL: Electronic Arts maakt bekend dat de samenwerking met de professionele golfer Tiger Woods is verbroken. Woods was jarenlang het gezicht van de PGA Tour-golfgames.

"EA Sports en Tiger Woods hebben onderling besloten om de samenwerking te stoppen, waarmee een einde komt aan de Tiger Woods PGA Tour-naam. We zijn nog steeds groot fan van Tiger, dus we wensen hem alle succes in de toekomst."

Het bedrijft houdt de exclusieve rechten voor de PGA Tour-licentie. Eerder werd al bekend dat Tiger Woods PGA Tour 15 niet het daglicht zou zien.

De eerste Tiger Woods-game stamt uit 1998: Tiger Woods PGA Tour 99. Vanaf dat jaar is er ieder jaar een nieuw deel van uitgekomen, tot aan Tiger Woods PGA Tour 14 in 2013.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties