Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring staff locatie: waar vind je een goede staff en sorcery leren in het begin van Elden Ring

Hocus Pocus.

Een goede staff vinden in Elden Ring is een stuk moeilijker dan je denkt.

Tenzij je een specifieke starting class hebt, zul je snel merken dat staffs voor het uitspreken van sorcery verrassend lastig te vinden zijn.

Voor sommige spelers, die zich op melee willen richten, is dit totaal geen probleem. Maar voor velen is de optie voor langeafstands aanvallen enorm nuttig als de situatie daarom vraagt, vooral tegen bazen zoals de Tree Sentinel.

Hoewel je een staff zeker bij handelaren kunt vinden als je het verhaal van de game min of meer volgt, kan het zijn dat je al vroeger een staff nodig hebt. Gelukkig is het niet zo moeilijk om een staff vroeg in Elden Ring en een sorcery leraar te vinden als je weet waar je moet zoeken.

Op deze pagina:

Elden Ring staff locatie: Hoe vind je een staff vroeg in Elden Ring

Staffs zijn verrassend lastig te vinden in de eerste uurtjes van de game, dus je moet naar een specifieke locatie gaan om er een te vinden.

Onze aanbeveling voor een staff locatie in Elden Ring is in de Demi-Human Forest Ruins in de Weeping Peninsula.

Dat is een gebied in het zuiden van Limgrave dat meteen toegankelijk is en ook zeker doenbaar is qua moeilijkheidsgraad in het begin van de game.

Zodra je je paard Torrent hebt ontgrendeld, ga je naar het zuidwesten van Limgrave en ga je over de Bridge of Sacrifice.

Het wemelt hier van de vijanden, maar als je snel bent kunnen ze je niet (veel) raken. Het is wel de moeite om bij een lijk aan de andere kant te stoppen voor een Stonesword Key.

Hierna ga je naar het zuiden tot het pad in twee richtingen opsplitst: rechtdoor naar het zuiden en rechts naar het westen. Onze aanbeveling is dat je eerst naar het zuiden gaat, langs de handelaar en door het gat in de omwalling voor een Map Fragment zodat je beter kunt zien waar je heen moet gaan. Dan ga je terug naar de splitsing om naar het westen te gaan.

In het noordoosten vind je de Demi-Human Forest Ruins, waar we moeten zijn voor de staff te krijgen.

In het noorden van de Ruins er een gevecht met de Demi-Human Queen. Ondanks haar afmetingen en de minions is dit best een rechtlijnig gevecht, er vanuit gaande dat je op z'n minst een iets sterker wapen hebt en je iets gelevelde stats hebt.

Gevecht tegen de Demi-Human Queen.Bekijk op YouTube

Lok de minions bij de muren weg en reken eerst met hen af, om vervolgens de ruïnes te gebruiken als dekking voor de aanvallen op afstand van de Queen.

Zodra ze is verslagen krijg je de Demi-Human Queen's Staff, en de Crystal Burst om ermee te casten.

De stat-vereisten zijn erg laag, slechts 6 strength, dus je kunt vrijwel direct de staff gebruiken.

Hoe equip en gebruik je sorcery spreuken met de staff

Zodra je de staff in je bezit hebt, plaats je hem in je linker- of rechterhand zoals je dat met elk melee-wapen, schild of torch zou doen..

Dan bezoek je een Site of Grace. Daar heb je de optie "Memorise Spell" (Spreuk onthouden).

Hier kun je de Sorceries of Incantations die je hebt verzameld in de Memory Slots plaatsen.

Met de staff in je hand druk je omhoog op de D-Pad om te wisselen tussen je Memory Slots waar je spreuken in hebt gestopt.

Wil je nog meer spreuken bij je dragen? Dan is het de moeite om Sorceress Sellen te bezoeken…

Elden Ring sorcery leraar locatie

Wij raden de Waypoint Ruins aan voor een Sorcery leraar in de vroege uurtjes. Deze bevinden zich op de grens tussen oost en west Limgrave.

Ga naar het oosten van Lake Agheel waar je ruïnes met een enorme vijandige plant vindt.

Niet ver van waar de grootste plant staat vind je de ingang naar het ondergrondse gedeelte.

Hier loop je tegen een baasgevecht met de Mad Pumpkin Head aan. Dit is ook weer een vrij rechtlijnig gevecht. De baas richt zich vooral op meleeaanvallen die best voorspelbaar zijn zodra je zijn aanvallen goed observeert. Zorg er wel voor dat je je schild omhoog houdt tegen verrassingen.

Let er op dat de baas zijn enorme helm hem goed beschermt en eigenlijk als een sterk schild fungeert. Als de baas omgevallen is, val je hem dus best vanaf de zijkant of de achterkant aan.

Zodra je klaar bent, activeer je de Site of Grace en ga je door de deur om Sorceress Sellen te ontmoeten.

Ga je ermee akkoord dat je haar leerling wordt, dan krijg je toegang tot een aantal sorceries, mits je de Runes ervoor hebt natuurlijk. Onthoudt ook dat ze allemaal een stat-vereiste hebben. Let daarop voordat je er een koopt en je die niet kunt equippen.

Waar vind je de Royal House Scroll locatie

Je kan het aanbod van Sorceress Sellen uitbreiden door haar de Royal House Scroll te geven. Je vindt deze in het zuidoosten van Limgrave, in de grote ruïnes. Je bent op de juiste plek als je een bandietenkamp tegenkomt.

Bovenop het meest westelijke gebouw vind je een Skeleton Mage. Als je die verslaat laat hij de Royal House Scroll vallen.

Breng deze naar Sellen en selecteer dan de 'Give a Scroll' optie.

Als je nog naar meer offensieve opties zoekt in Elden Ring, hebben we ook een gids voor de beste wapens die kan helpen.

Read this next