Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Tree Sentinel cheese, tips en strategie

Probeer het later nog een keer.

Tree Sentinel is een van de eerste vijanden die je zal tegenkomen wanneer je toekomt in Limgrave.

Als je dacht dat Grafted Scion een oneerlijk gevecht was, probeer dan maar om een mobiele en zeer agressieve boss met gigantische schade aan te pakken.

Het goede nieuws is dat Tree Sentinel volledig optioneel is. Hij bevindt zich tussen Stranded Graveyard en Church of Elleh, en je kan hem eenvoudig met een wijde boog ontwijken. Zo kom je veilig toe langs de zij- of achterkant van de kerk om Kale een bezoekje te brengen en de crafting kit aan te schaffen vooraleer verder te gaan.

Als je daarentegen de uitdaging aan wilt gaan, dan is er altijd een Tree Sentinel cheese strategy die met een beetje voorbereiding het gevecht veel eenvoudiger maakt.

Op deze pagina

Bekijk op YouTube

Voorbereiding op Tree Sentinel

Je kan de Tree Sentinel in theorie neerhalen de eerste keer dat je hem tegenkomt, maar dat vergt best wat skill om voor elkaar te krijgen. Ontwijk hem eerst en kom later terug eens je vanop afstand kan vechten.

Met een aanval op afstand - zoals een staff voor magie, of een boog - kan je wegblijven van de gevaarlijke melee aanvallen en beetje bij beetje zijn levens wegschieten. Er is nog iets meer aan, maar dat is zowat de kern van de veiligste strategie.

Daarbuiten raden we ook aan te zoeken naar Flask upgrades. Dit is zeker belangrijk als je voor magie hebt gekozen, want je zal geregeld jouw FP (mana) moeten bijvullen. De Tree Sentinel zal niet met een paar spreuken neergaan.

Het is ook de moeiteje stats te levellen om je schade en levens te verhogen, want zelfs met de cheese strategie zal het geen kort gevecht zijn.


Tree Sentinel tips: hoe cheese je Tree Sentinel

Je kan Tree Sentinel bevechten in open - of je kan een manier vinden om zijn bewegingsvrijheid in te perken.

Om de Tree Sentinel te cheesen, moet je zijn aandacht trekken en dan terugkeren naar de ingang van de Church of Elleh. Deze doorgang is klein genoeg dat de Tree Sentinel niet naar binnen kan, maar lang genoeg dat je aan de de andere kant kan staan, uit de weg van zijn gevaarlijke aanvallen, maar hem wel nog steeds in het vizier hebt.

Vanop deze positie is het maar een kwestie van het gebruiken van afstandswapens - gaande van spreuken tot pijlen - om zijn levens beetje bij beetje neer te halen.

Zo eenvoudig is het wel niet. Ten eerste is het bereik van de Tree Sentinel pittig groot - wees er dus zeker van dat je aan de andere kant van de ingang staat en niet dichter! Het is belangrijk te weten want het is moeilijk de baas in het midden te laten staan. Wanneer hij uit het zicht verdwijnt, kan hij je door de muur aanvallen - Weersta dus aan het verlangen naar voor te stappen om een kijkje te nemen!

De Tree Sentinel kan ook een boog maken en een weg langs de achterkant in de kerk vinden. Als de baas verdwijnt, hou dan de zijkanten goed in het oog en ga opnieuw door de boog wanneer je merkt dat de Tree Sentinel het zijpoortje gevonden heeft.

Tenslotte heeft hij nog een zeldzame schild counter die jouw magie weer naar jou kaatst. Dit komt niet vaak voor, maar kan je veel schade toebrengen! Wees dus op je hoede en ontwijk naar de zijkant als je kan.

Zelfs ondanks de cheese strategie is er nog steeds wat risico aan verbonden. Stel je vast dat je nog steeds vaak dood gaat, kom dan later terug met wat meer levels.


Tree Sentinel beloning

De beloning voor het verslaan van de Tree sentinel is 3,200 Runes en het Golden Halberd wapen.

Dit heeft een heel hoge stat vereiste voor het early game - 30 Strength en 14 Dexterity. Doe het gevecht dus zeker niet voor het wapen, zeker omdat er betere wapens te vinden zijn die veel geschikter zijn voor het early game.

Veel geluk!

Read this next