Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Rykard, God-Devouring Serpent tips en strategie

Zo versla je deze optionele halfgod met twee health balkjes.

Rykard en God-Devouring Serpent zijn twee bazen die je in één gevecht moet verslaan in Elden Ring.

Rykard is een demi-god zoals Rodrick the Grafted en Renalla maar is net zoals Starscourge Radhan een optionele baas.

Rykard is ook een belangrijk onderdeel van de Volcano Manor quest (hij is zelfs de eindbaas!) en de Patches quest.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Je voorbereiden op Rykard en God-Devouring Serpent

Rykard is een boss met een gimmick. Je kan hem namelijk enkel serieus pijn doen met de Serpent-Hunter, een wapen dat tegelijk een greatsword als een spear is. Je kan de Serpent-Hunter vinden op een lijk vlak aan de ingang van de kamer waar Rykard zich bevindt.

Aangezien de Serpent-Hunter zo’n belangrijk wapen is voor deze baas, zijn er geen stat vereisten om deze te gebruiken. Je kunt het wel, zoals elk ander wapen, upgraden met Smithing Stones om dit gevecht gemakkelijker te maken. Het is dus zeker een optie om het wapen op te rapen, weg te warpen, te upgraden en terug te keren naar de Site of Grace vlak voor Rykard.

De Serpent-Hunter is een speciaal wapen, waardoor het Somber Smithing Stones nodig heeft om te versterken. Voor het laatste +10 level heb je een Ancient Dragon Somber Smithing Stone nodig.

Je kan Rykard in principe al verslaan zodra je Volcano Manor bereikt. De kans bestaat dat je level dan nog niet hoog genoeg is dus als je merkt dat je wel héél snel sterft, dan kom je best later nog eens terug. Rykard wordt ook gezien als een baas die je typisch pas in de tweede helft van Elden Ring gaat bevechten.

Wat je ook doet, met heavy armour en een shield ben je al heel wat in dit gevecht. Daarbovenop helpt de Mimic Tear summonen ook. Vooral als je dit doet na het equippen van de Serpent-Hunter, want dan gebruikt de Mimic Tear deze ook.

Zo versla je God-Devouring Serpent

Het gebied waarin je tegen God-Devouring Serpent vecht is vrij groot. Je ziet meteen de enorme slang wanneer je binnenkomt, maar het gevecht start pas wanneer je dicht genoeg bij hem komt. Zo krijg je voldoende tijd om de Serpent-Hunter op te rapen aan de ingang en eventueel een spirit op te roepen.

De serpent wordt omsingeld door lava waardoor het moeilijk is om hem met melee aanvallen te raken. De lava doet dan wel niet zoveel schade aan jou, het kan wel de animatie van je aanvallen onderbreken waardoor heavy en charged attacks vaak geannuleerd worden.

Met de Serpent-Hunter is dit gelukkig geen probleem. Dit wapen heeft namelijk een speciale kracht tijdens dit gevecht waarbij elke aanval die je doet een straal afvuurt. Daardoor kan je vanop lange afstand aanvallen en het God-Devouring Serpent toch raken. Er is ook een unieke skill die je kan uitvoeren met de linkertrigger. Dit kost FP, maar kan je ook chargen om extra schade te doen.

De beste strategie is dus om aan de rand van de lava te staan en aanvallen te spammen met de Serpent-Hunter. Als je ook nog eens een Mimic Tear oproept die eveneens de Serpent-Hunter heeft, dan zal God-Devouring Serpent vrij snel sterven.

Kies je ervoor om deze baas solo te verslaan, dan zal je moeten uitkijken voor de uithalen die God-Devouring Serpent doet. De baas doet grote zwaaiaanvallen, en dat soms kort na elkaar. Met een sterk schild kan je je wel beschermen hiertegen.

God-Devouring Serpent heeft ook een grab attack die je kan ontwijken. Lukt dit niet, dan word je tweemaal tegen de grond gesmeten. Gelukkig krijg je wel maar één keer (critical) damage.

Zo versla je Rykard, Lord of Blasphemy

De grote slang is slechts de eerste fase voordat het zijn ware identiteit als Rykard, Lord of Blasphemy onthult. Als je in deze fase gedood wordt, moet je ook weer tegen de God-Devouring Serpent vechten.

Deze nieuwe fase verschilt niet veel van de eerste, afgezien van het feit dat hij nu een mes hanteert dat veel schade doet. Gebruik hier dus eventueel een Spirit om hem af te leiden.

Zijn meest gebruikte combo is dat hij zijn zwaard van links naar rechts zwaait, het dan terugzwaait (met een korte afleiding) en dan eindigt met een stijgende beweging vooraleer het in de grond te steken.

Schade kun je vermijden door afstand te houden. Bovendien kunnen de afstandsaanvallen van je Serpent-Hunter wapen hem nog steeds raken.

Geen paniek als Rykard soms de omgeving raakt en er brokstukken vallen. Deze doen je geen pijn, maar het kan je zicht belemmeren.

Hij heeft ook zijn eigen afstandsaanval, die begint met een kleine vlammende schedel uit zijn mond. Die laat dan een spoor van vuur achter gevolgd door explosies.

Overweeg een Spirit, zodat je zonder veel problemen deze baas vanop een afstand kunt aanvallen.

Rykard, Lord of Blasphemy beloning

Voor een relatief makkelijk gevecht krijg je wel een zeer mooie beloning: 100.000 Runes. Je krijgt ook de Remembrance of the Blasphemous, die je kunt gebruiken voor Runes of inwisselen bij Enia in Roundtable Hold voor nieuwe items.

Je kunt ook Rykard’s Great Rune krijgen door naar de Divine Tower of West Altus te gaan. Equip je die en consumeer je een Rune Arc, dan krijg je een beetje health voor elke kill.

Met Rykard dood kun je ook de quest van Volcano Manor en die van Patches afsluiten.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties