Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Royal Knight Loretta tips and strategie

Hoe je de Caria Manor boss verslaat.

Royal Knight Loretta is een verplichte boss in Elden Ring, met wie je dus moet afrekenen om verder te kunnen komen in de game.

Deze boss rijdt net zoals Torrent op haar eigen spookpaard. Je vindt haar in Caria Manor, ten noordwesten van de Liurnia of the Lakes regio in Elden Ring.

Royal Knight Loretta in je eentje verslaan is pittig, maar niet onmogelijk. Een andere speler oproepen is een prima strategie. Als alternatief kun je ook de spirit ash summon oproepen.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Hoe Royal Knight Loretta voor te bereiden

Er is niet veel voor te bereiden aan het gevecht tegen Royal Knight Loretta. We raden je aan jezelf in je sterkste armor te steken, maar daarbij niet op snelheid in te leveren. Ook heb je voor dit gevecht een fysiek wapen nodig.

Het lastigste gedeelte is wellicht de route naar Royal Knight Loretta, zelfs als je die sprintend aflegt. Je stuit namelijk op wolven, magiërs, bandieten en een enorme gepantserde reus.

Als je Royal Knight Loretta vanaf de Site of Grace op de bovenste verdieping van Caria Manor benadert, raden we je aan de reus te ontlopen door de ladder links van de boog te nemen direct voor hem. Vervolgens pak je de trappen rechts van je, net na de bandit en vlak voor de boos arena - hier hoef je namelijk maar met één in plaats van twee van hen af te rekenen.


Royal Knight Loretta tips: hoe Royal Knight Loretta verslaan

Een van Royal Knight Loretta's meest gebruikte aanvallen is het oproepen van een storm aan zwaarden. De eindbaas staat voor een moment stil en zwaait met haar speer rond, gevolgd door een vijftal zwaarden die in de lucht blijven hangen. Het antwoord hierop is eenvoudig: strafe sprint eromheen of dodge roll door ze heen, zolang je Loretta maar in je vizier houdt.

Bij een andere aanval gebruikt ze haar speer in grote bogen. Ze valt in een serie van één, twee of drie slagen aan, maar de attacks zijn relatief langzaam en makkelijk te ontwijken. Gebruik echter niet je schild tegen de aanvallen, aangezien twee van deze attacks je stamina bar behoorlijk breken.

Een van de hardste attacks van Royal Knight Loretta is een gigantische pijl. De boss roept uit het niets een boog op en spant een pijl aan. Rol er niet omheen, maar rol er juist (met de juiste timing) doorheen richting Loretta zelf. Op die manier ontwijk je de meeste schade en kun je een attack op haar uitvoeren.

Wees niet overmoedig door achter het Loretta's paard te gaan staan. De ros heeft een venijnige trap die aardig wat schade aanricht.

Wanneer je Royal Knight Loretta aanvalt, probeer één of twee jump attacks tegen haar te doen. Aanvallen op het hoofd van het paard zijn verrassend effectief. Ook is de kans groter op deze manier de boss met een stun attack te doen wankelen.


Royal Knight Loretta beloning

Met Royal Knight Loretta verslagen, kun je eindelijk je welverdiende beloning in ontvangst nemen. Allereerst krijg je 10.000 Runes, wellicht genoeg om weer verder te kunnen levelen in Elden Ring. Tevens krijg je Loretta's Greatbow Sorcery waarmee je de eerder genoemde pijl en boog aanval kunt uitvoeren. Tot slot krijg je Loretta's Slash Ash of War die je aan wapens en schilden kunt toevoegen voor een enorme opwaartse aanval.

Je hebt overigens nu toegang tot de Three Sisters achter Caria Manor. In het kerkhofgebied aan de oostkant kan een geest een Larval Tear achterlaten.

Met de Royal Knight Loretta verslagen kun je verder met het hoofdverhaal van Elden Ring. In het gebied hierna kun je je voorbereiden op de volgende boss fight: Starscourge Radahn.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties