Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring - Respeccen uitgelegd en Larval Tear locaties opgelijst

Zo respec je je personage en vind je voldoende Larval Tears hiervoor.

Respeccen in Elden Ring is erg handig als je merkt dat je de verkeerde stats levelt.

Misschien heb je al je Runes in een Strength build gestoken maar wil je nu liever een sterk wapen dat Faith nodig heeft? Of je merkt dat je eigenlijk wat meer HP nodig hebt in plaats van Stamina? Of je wil in plaats van veel spreuken gebruiken toch liever meer Melee-wapens gebruiken.

Het is absoluut niet nodig om de game opnieuw te beginnen in dat geval. Gelukkig is een respec een optie, en in Elden Ring heet dit proces Rebirth.

De optie is echter niet meteen beschikbaar, maar zodra het unlocked is, kan je al je stats naar wens herverdelen. De enige limiet is dat je je stats niet lager kan zetten dan waar je de game mee begonnen bent. Ook heb je een consumable item nodig, genaamd Larval Tears. De Larval Tear locaties geven we natuurlijk ook mee op deze pagina.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Rebirth en respec ontgrendelen in Elden Ring

De optie om te respeccen wordt beschikbaar na het verslaan van Rennala, Queen of the Full Moon in Raya Lucaria Academy in Liurnia of the Lakes.

In tegenstelling tot andere bazen in Elden Ring, verdwijnt ze niet nadat ze verslagen is, maar blijft ze in de Raya Lucaria Grand Library met een eigen Site of Grace.

De Great Rune die je van haar krijgt moet je ook niet gaan restoren in een Divine Tower, en kan je ook niet equippen. Deze Great Rune of the Unborn laat echter toe om het Rebirth proces te doorlopen. Om dit te starten moet je met Rennala praten.

Ze geeft je twee opties: Cosmetics en Rebirth. Door Cosmetics te kiezen kan je het uiterlijk van je personage veranderen, net zoals je dat deed toen je de game opstartte. Om je personage te respeccen moet je echter 'Rebirth' kiezen.

Hoe respec je in Elden Ring

Om te respeccen in Elden Ring, moet je een Larval Tear hebben - dit item heb je mogelijk al in je inventory op dit punt in de game. Ze zijn echter beperkt in hoeveelheid. Meer dan voldoende om te experimenteren met je build maar als je teveel experimenteert kan het zijn dat je vastzit aan je personage tot je een nieuwe Larval Tear gevonden hebt. Daarom raden we aan om toch tenminste twee Larval Tears in je inventory te hebben voordat je gaat respeccen. Op die manier kan je je wijzigingen gauw ongedaan maken.

Ga akkoord met Rebirth en je komt terecht in een scherm dat sterk lijkt op het level up scherm. Alleen zijn alle statistieken nu herleid naar je beginstatistieken en kan je alle verzamelde Attribute Points opnieuw toewijzen.

Als referentiepunt staan aan de linkerkant al je vorige statistieken, terwijl rechts je nieuwe Attribute Points staan in kleurcode. Rode cijfers betekenen dat je nieuw level momenteel lager is dan tevoren, wit betekent dat het terug gelijk staat en blauw is hoger dan je vorige stats.

Als je tijdens dit proces van gedachten veranderd, heb je gelukkig nog de optie om de Rebirth te annuleren zonder een Larval Tear te verliezen.

Elden Ring Larval Tear locaties

Telkens als je je personage wil respeccen in Elden Ring moet je een Larval Tear gebruiken. Aangezien deze niet supergemakkelijk te vinden zijn, raden we aan om er toch een paar op te sparen voordat je een Rebirth doet. Op die manier kan je respeccen, je build uitproberen tegen wat vijanden, en als het resultaat je toch niet bevalt, nog terugkeren naar je vorige build. Zorg wel dat je je stats opschrijft!

Dit is waar je Larval Tear locaties kunt vinden. Als je dat nog niet gedaan hebt, is het ook zeker de moeite om ook de verschillende map fragments te vinden om je te helpen navigeren doorheen The Lands Between.

Agheel Lake South

Maak rechtsomkeer aan deze Site of Grace en volg het pad tot je een schijnbaar zwakke vijand in zijn eentje ziet. Val deze vijand aan, en hij zal echter ineens transformeren in een enorme beer. Versla deze en je krijgt een Larval Tear.

Aangezien dit het startgebied is, zal je nog vrij een vrij laag level hebben, en daardoor is de kans dat je deze extra grote beer kunt verslaan vrij klein. Daarom raden we aan om deze uitdaging pas aan te gaan als je wapen en stats wat sterker zijn.

Village of the Albinaurics

Vanuit deze Site of Grace in zuidwest Liurnia passeer je langs een waterput met een kerkhof in de buurt. Achter één van de graven is een Larval Tear op te rapen.

Siofra River Merchant

Je kan een Larval Tear kopen bij deze handelaar voor 3000 Runes. Je vindt deze handelaar in East Limgrave, waar je de lift moet nemen naar de Siofra River Well Depths en richting de Worshipper's Woods moet lopen.

Je zou een grote zuil moeten zien die in stellingen staat. Ga omhoog hier en bovenaan moet je rond de zuil gaan zodat je je terug kunt laten vallen op een ander pad dat uitkomt in een grot achter de waterval. Volg dit pad en je zal een plek bereiken waar je je kan laten vallen op een plaats waar een handelaar op zijn viool speelt.

Rose Church

Deze Site of Grace ligt in het zuidwestelijke deel van het enorme meer in Liurnia. Je komt hier een enorme kreeft tegen die, wanneer je deze doodt, verandert in een Grafted Scion. Dat is dezelfde baas die je ook bevecht aan het begin van de game. Als je deze verslaat krijg je een Larval Tear.

Hieronder heb je nog wat meer locaties waar je een Larval Tear kunt vinden later in de game. Zeker als je Ranni's quest volgt, zal je zeker op deze locaties komen:

Behind Carian Manor

Deze kan je pas krijgen na het verslaan van Royal Knight Loretta in Caria Manor en je toegang hebt tot Three Sisters achter het Carla Manor. Als je naar het oostelijke gedeelte van dit gebied gaat, kom je terecht op een kerkhof met verschillende vijanden. Je zal ook een geest zien dat op een stoel zit. Ga hierheen en interacteer ermee. De geest zal verdwijnen en een aantal items achterlaten, waaronder een Larval Tear.

Pidia, Carian Servant

Deze NPC bevindt zich net boven het Manor Lower Level. Om hem te bereiken moet je echter vertrekken in Three Sisters. Ga naar de klif die we markeren op onderstaande screenshot en laat je vallen. Je moet een aantal keer van een klif springen maar uiteindelijk kom je terecht op een gat in het dak dat je bij Pidia brengt. Daar kan je een Larval Tear kopen voor 3000 Runes.

Nokron, Eternal City

Larval Tears worden gedropt door de Mimic Tear die je moet bevechten hier. Je moet echter eerst Scarscourge Radhan verslaan voordat je toegang krijgt tot Nokron. Na hem te verslaan opent er zich een pad ten westen van Fort Haight in Weeping Peninsula.

Nokstrella, Eternal City

Je kan dit gebied pas laat in Ranni's quest verkennen, maar hier kan je wel Larval Tears farmen. Als je bij deze Site of Grace vertrekt zal je Silver Tear vijanden tegenkomen die eruit zien als enorme ijzeren ballen. Als je hen verslaat laten ze een Larval Tear achter. Ze respawnen ook als je bij een Site of Grace uitrust, dus je kan hier steeds opnieuw Larval Tears krijgen. De droprate is wel relatief laag dus het kan even duren om een grote hoeveelheid te krijgen.

Veel succes in The Lands Between!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties