Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Renalla Queen of the Full Moon tips en strategie

Zo versla je deze baas op het einde van de Raya Lucaria Academy.

Renalla Queen of the Full Moon is één van de vele bazen die je zal moeten verslaan in Elden Ring om het einde te bereiken.

Deze baas bevindt zich op het einde van de Raya Lucaria Academy in Elden Ring, in het centrum van Liurnia of the Lakes.

Je kan andere spelers oproepen voor dit gevecht, en dat kan misschien wel handig zijn, zeker in de eerste fase van het gevecht. Een alternatief is ook om een spirit ash summon gebruiken, wat dan weer van pas komt in de tweede fase.

Op deze pagina:

.
Bekijk op YouTube

Hoe je voorbereiden op Renalla Queen of the Full Moon

Het is in feite niet zo moeilijk om je voor te bereiden op het gevecht tegen Renalla Queen of the Full Moon. Wanneer je de arena bereikt vanuit de Site of Grace die je kreeg na het verslaan van de Red Wolf of Radagon, is het moeilijkste eigenlijk achter de rug.

We raden vooral aan om armor te dragen dat je beschermd tegen magic attacks want Renalla Queen of the Full Moon valt haast uitsluitend met magic aan. Met het juiste armor ben je dus al halfweg.

Renalla Queen of the Full Moon tips: zo versla je Renalla Queen of the Full Moon

Als je het gevecht tegen de Deacons of the Deep uit Dark Souls 3 nog herinnert, dan ben je hier op bekend terrein. Het gevecht begint met Renalla Queen of the Full Moon die boven de arena zweeft, en tientallen vijanden die op de vloer verspreid liggen onder haar.

De truuk hier is om te identificeren welke vijanden je moet doden om Renalla's bubbel te doen springen en haar op de grond te krijgen zodat je haar schade kunt toebrengen. Je kunt de juiste vijanden herkennen door hun gouden aura en gezang. Ook sturen ze boeken achter je aan.. Versla drie vijanden met een gouden aura en Renalla's schild springt en ze valt langzaam naar beneden. Op dat moment kan je haar raken.

Op een bepaald moment zal ook Renalla een gouden aura krijgen, en dat is het moment om te stoppen met aanvallen en weg te rollen. Dit is namelijk het signaal dat ze een grote aanval zal doen rondom haar. Na die aanval zal ze terug beginnen zweven in haar bubbel en moet je de cyclus herhalen.

Er is niet veel om voor uit te kijken in deze fase om eerlijk te zijn. Blijf rondlopen en gebruik melee wapens tegen de vele (zwakke) vijanden om hen zo snel mogelijk te verslaan. Het enige waar je wel voor moet oppassen is wanneer Renalla verschillende vijanden rond zich verzamelt, deze omvormt tot grafzerken en ze vervolgens naar je afvuurt. Je kan deze aanval echter gemakkelijk ontwijken door achter een pilaar te staan. Sta niet achter een boekenkast want de aanval gaat er gewoon door.

Renalla heeft echter niet veel HP en haar eerste fase zou na twee cycli, maximum drie, al voorbij moeten zijn. De tweede fase van het gevecht start automatisch na een kort filmpje. Het eerste wat ze zal doen is onmiddellijk een enorme magische laser afschieten. Deze is heel sterk dus ontwijk de laser door opzij te sprinten en te proberen in haar rug terecht te komen.

Renalla kan ook magische aanvallen met een Ice-effect tegen je gebruiken, waarbij ze ijspegels oproept die om je af komen vliegen. Een andere aanval is een magisch zwaard dat heen en weer zwaait en op je af vliegt. Beide aanvallen kan je echter relatief gemakkelijk dodgen met wat timing.

Het moeilijkste gedeelte van deze fase is effectief Renalla Queen of the Full Moon damage toebrengen. Ze probeert steeds afstand van je te nemen en zelfs als je haar kan staggeren, kan ze nog van je wegspringen en ondertussen nog wat magic missiles op je afsturen. Daarom raden we aan om een Ash Summon te gebruiken met meerdere personages, zoals de wolves aangezien die Renalla's aandacht zullen opeisen zodat je gemakkelijk bij haar kunt geraken. Je doel is zeker en vast om zo dicht mogelijk bij Renalla te blijven.

Renalla Queen of the Full Moon beloning

Wanneer je Renalla Queen of the Full Moon verslagen is, krijg je 30.000 Runes.

Ook krijg je het Remembrance of the Full Moon Queen item, dat je bij de Finger Reader in de Roundtable Hold kunt ruilen voor een spell of item. Je krijgt ook de Great Rune of the Unborn waarmee je kunt respeccen in Elden Ring na het gevecht.

Nu is het tijd om verder te gaan met het hoofdverhaal, en dat betekent dat je volgende grote baas waarschijnlijk Starscourge Radahn is, al raden we zelf aan om eerst het Altus Plateau te verkennen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties