Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Red Wolf of Radagon tips and strategie

Hoe de Raya Lucaria boss te verslaan.

Red Wolf of Radagon is een verplichte boss in Elden Ring.

De Red Wolf of Radagon is een potentieel zwaar gevecht in het Raya Lucaria gebied van Elden Ring. Afhankelijk van welke build je gebruikt en of je AI of bondgenoten oproept, kun je het jezelf wel een stuk makkelijker maken.

De Red Wolf of Radagon kan een gevecht zijn waarbij je het gevoel hebt dat je écht hulp van een andere speler nodig hebt. Dat komt mede doordat je simpelweg niet verder komt als je deze eindbaas niet verslaat. Als je wilt kun je andere spelers oproepen, of de spirit ash summon gebruiken.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Hoe Red Wolf of Radagon voor te bereiden

Er is eerlijk gezegd niet veel voorbereiding nodig. Het belangrijkste om te weten is dat de boss voortdurend wisselt tussen magic attacks en fire-based attacks. Hierdoor wil je mogelijk armor en gear die hogere magic defence bewerkstelligen.

Daarnaast is het verstandig de nodige Flasks of Crimson Tears op voorraad te hebben om zo de Red Wolf of Radagon te kunnen verslaan. De reis van de dichtstbijzijnde Site of Glace naar de boss is behoorlijk pittig. Je komt namelijk de nodige magische vijanden tegen. Sprinten of erlangs sluipen is hier de weg van de minste weerstand.


Red Wolf of Radagon tips: hoe Red Wolf of Radagon verslaan

Dit is een op snelheid gefocust baasgevecht aangezien de Red Wolf of Radagon een van de snelste vijanden in de game is. De boss springt en rent op een behoorlijk hoog tempo door de arena, maar gelukkig voor jou heeft de rode wolf geen breed repertoire met aanvallen.

De meest gebruikte aanval is zijn vurige zwaard. De wolf roept deze op en houdt het in zijn bek. Vervolgens springt hij naar voren en swingt hij er twee keer mee. Deze aanvallen zijn gelukkig te ontwijken dankzij een dodge roll. Met de juiste hoeveelheid stamina stats zou je ze zelfs kunnen blokken.

Een mogelijke variant hierop is een slam attack direct volgend op de twee zwaardslagen. In dat geval moet je voldoende afstand houden of weer een dodge roll doen.

Een andere aanval met dit zwaard is waar de boss in een cirkel rondspint. De beste verdediging is je schild gebruiken en de aanval te blokkeren. De wolf kan je immers maar één keer raken tijdens zijn spin.

De Red Wolf of Radagon heeft daarnaast een magic attack. Drie zwaarden blijven enkele seconden horizontaal op een rijtje in de lucht hangen, om vervolgens op je geprojecteerd te worden. Ze kunnen relatief makkelijk ontweken worden door één kant op te blijven dodgen. Houd er echter rekening mee dat de wolf tijdens deze aanval weer rond rent. Houd dus zowel de zwaarden als de wolf in de gaten.

Het is niet geheel duidelijk waar de Red Wolf of Radagon kwetsbaar voor is, maar op Blood-gebaseerde damage is altijd goed. Een zwaard met Blood Art kost de boss geleidelijk health. Het is daarom absoluut aan te raden naar de smid in de Roundtable Hold te gaan en je wapen met Blood attack uit te rusten.


Red Wolf of Radagon beloning

Wanneer je de Red Wolf of Radagon verslagen hebt, ben je weer een stap verder in de verhaallijn van Elden Ring. De wolf levert je 10.500 Runes op, waarmee je normaliter weer mee kunt levelen. Daarnaast krijg je de Memory Stone, die het aantal Talismans die je bij je draagt verhoogt.

Nu je met de Red Wolf of Radagon afgerekend hebt, ben je echter nog niet klaar met Raya Lucaria. Er is namelijk nog een boss in de toren: Renalla Queen of the Full Moon.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties