Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Ordina, Liturgical Town puzzel oplossing

Zo verbreek je de zegel van dit geheime late-game gebied.

Het oplossen van de Ordina, Liturgical Town puzzel in Elden Ring is een moeilijke uitdaging in een optioneel gebied in de late-game.

Deze uitdaging volgt op het vinden van de twee helften van de Haligtree Secret Medallion en het verbreken van de Ordina, Liturgical Town seal om toegang tot Miquella’s Haligtree te krijgen.

Niet alleen kun je hierdoor Millicent’s quest voltooien, maar kun je het ook opnemen tegen Malenia, de moeilijkste bazen in Elden Ring.

Op deze pagina:

Weet je niet wat je eerst moet doen? Dan kunnen de Elden Ring gids en tips voor beginners, de Elden Ring walkthrough en het Elden Ring bazen overzicht je misschien helpen.

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?
Is Elden Ring de koning der Souls?

Zo los je de Elden Ring Ordina, Liturgical Town puzzel op

Als je de Consecrated Snowfield bereikt, dan moet je nog één ding doen voor je toegang krijgt tot Miquella’s Haligtree.

Wie Latenna’s questline volgt, kan best eerst eens met haar naar de church ruins van Apostate Derelictin in het noordwesten van de map, daardoor krijg je een Somber Ancient Dragon Smithing Stone.

Het is trouwens niet zo ver van Ordina, Liturgical Town.

Ordina is een spookstad, maar deze specifieke spoken zijn gelukkig onschadelijk.

Aan de noordelijke zijde zie je enkele trappen die naar een deur boven je leiden, maar je moet vier standbeelden in de stad aansteken voor de weg open is. Alle standbeelden zien eruit zoals die in de onderstaande afbeelding:

Een van de figuren die je moet aansteken.

Deze fakkels verschijnen niet zomaar. In plaats daarvan moet je een portaal gebruiken dat naar de evergaol van het stadje leidt, net zoals bij de andere evergaol is dit de hele stad en niet zo maar een kleine arena.

De Ordina evergaol bevat enkele moeilijk vijanden, waaronder een Black Knife assassin in de straten, die onzichtbaar is en erg vervelende slagen kan uitdelen die je kunnen doden als je levensmeter niet volledig gevuld is.

Daarom is het aangeraden om je route te plannen in het normale Ordina alvorens je in de evergaol stapt. Gelukkig blijven de aangestoken toortsen branden als je dood gaat en daarom moet je niet alle fakkels in een keer aansteken.

Ordina, Liturgical Town puzzel map, oplossing

We hebben de locaties van alle fakkels op de onderstaande map gemarkeerd en genummerd in de beste route om alle toortsen aan te kunnen steken, te beginnen bij de evergaol.

Het is aangeraden om eerst het map fragment van de Consecrated Snowfield op te pakken alvorens je naar Ordina gaat.

Ordina, Liturgical Town puzzel figuren-map

1. Hier start je als je de evergaol binnengaat.

Figuur 1 Ordina, Liturgical Town puzzel

2. Spring onmiddellijk over het balkon voor je en ren naar het gebouw voor je. Hier zie je rechts een ladder aan de zijkant staan.

Spring over het balkon en klim op de ladder. Omdat de ladder naar het dak hoog genoeg is, kun je er het eerste figuur mee bereiken.

3.De volgende tekening staat op een ander hoog gebouw in het noordoosten van waar jij staat. Ga terug naar het dak onder je en je zal het voor je zien staan.

Dakenoverzicht van Ordina, Liturgical Town puzzel

Je moet over verschillende daken springen om het te bereiken. Er is een vrouwelijke Albinauric archer die pijlen op je afvuurt. Deze komen hard aan dus probeer deze te ontwijken en time goed het beklimmen van de ladder beklimt om de volgende toorts aan te steken.

4. De volgende tekening vind je het verste naar het westen en het is ook niet mogelijk om makkelijk over de volgende daken te springen, om het te bereiken.

In plaats daarvan, moet je terug naar het gelijkvloers gaan en op zoek gaan naar de ruïnes in de onderstaande afbeelding:

Ruïne muur in Ordina, Liturgical Town

Je kunt deze muur als platform gebruiken om de nabijgelegen daken te bereiken. Als je gebouwen in het westelijke deel van de stad bereikt, dan zijn sommige structuren te hoog om over te springen. Je kunt hoger springen als je gebruikmaakt van de schoorstenen.

Je zal eventueel een ladder aan het hoge deel van het gebouw zien staan en die brengt je naar het volgende figuur.


Als je een starting class en een starting Keepsake item hebt gekozen, dan is het aanraden om alles te weten te komen over hoe je levelt, hoe je respect en hoe je Ashes of War gebruikt. Weet je niet goed wat je daarna moet doen? Je kunt altijd op zoek proberen gaan naar Golden Seeds, Sacred Tears en misschien ook de beste wapens. Als je de end game nadert, dan kunnen we je misschien helpen met de Volcano Manor quest, Rykard, de locaties van de Haligtree Secret Medallion en het verslaan van de moeilijkste bazen in Elden Ring, waaronder Commander Nial, Morgott, Godskin Duo, Maliketh en Malenia.


5. Het laatste figuur is het makkelijkste te vinden, omdat dit op de begane grond is. Technisch gezien kun je dit als eerste aansteken, maar beginnen bij de moeilijkste is naar onze mening veel beter. Op het einde van deze puzzel zal je geduld waarschijnlijk al sterk op de proef gesteld zijn.

Vanaf het laatste figuur moeten spelers zich naar de begane grond laten zakken en zich naar het figuur in de oostelijke richting naar het figuur in de hoek waar trappen zijn. Maar pas wel op voor de onzichtbare black knife assassin die er rondsluipt en je op elk moment kan overvallen.

Je krijgt een melding als alle figuren zijn aangestoken en vervolgens teleporteer je automatisch terug de normale versie van de stad, maar deze keer is de zegel die de weg naar de trappen in het noorden blokkeert, verbroken.

Ga door de deur en daar vind je een portaal die naar de Miquella’s Haligtree leidt.

Het portaal naar Miquella’s Haligtree. Startpunt Miquella’s Haligtree

Het bereiken van deze geheime locatie is nog maar het begin, er wachten namelijk nog moeilijkere uitdagingen je op. Veel succes met het bereiken van de bodem en het klaarmaken voor het gevecht tegen Malenia!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties