Skip to main content

Elden Ring multiplayer: zo speel je met vrienden en een summon oproepen uitgelegd

Steek je vinger uit.

Hoe je met vrienden speelt in Elden Ring is in het begin nogal een mysterie, aangezien de game zijn multiplayer systemen ongeveer net zo werken als in de andere Soulsborne games.

Mocht je niet bekend zijn hiermee: In plaats dat je een lobby aanmaakt of een uitnodiging naar iemand in je vriendenlijst stuurt, moet je gebruik maken van de in-game items.

Elk item heeft een uniek doel. Met sommigen kun je plekken vinden waar je andere spelers kunt oproepen, terwijl anderen juist weer aan invasions zijn gerelateerd en je andere spelers juist uitnodigt om je te komen aanvallen.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe summonen werkt in Elden Ring uitgelegd

Het online component van Elden Ring werkt een beetje anders. Als je al eens eerder een Soulsborne hebt gespeeld weet je echter wel wat je kunt verwachten. Hoewel er een grotere focus op multiplayer ligt, is het allemaal nog een tikkeltje obscuur.

Er zijn meerdere items om te gebruiken, en je kunt ze allemaal vanuit het pauze menu - multiplayer benaderen.

De Elden Ring summoning items lijst vind je hieronder:

  • Furlcalling Finger Remedy: Hiermee zie je summon signs in de wereld. Je kunt dan met zo'n summon sign interacteren en een speler uitnodigen, hetzij om samen te spelen, hetzij om te vechten.
  • Finger Severer: Te gebruiken wanneer je een gesummonde speler uit je spelsessie wilt verwijderen
  • Tarnished's Furled Finger: Laat een gouden summon sign achter om co-op multiplayer te spelen. Andere spelers kunnen je dan voor hun spelsessie uitnodigen door aan hun kant met jouw markering te interacteren
  • Duelist's Furled Finger: Werkt net als de Tarnished's Furled Finger, maar is bedoeld voor competitieve multiplayer. Hiermee laat je een rode markering achter
  • Bloody Finger: Gebruik je om de sessie van een andere speler binnen te vallen
  • Blue Cipher Ring: Plaatst je in de wacht. Als een andere speler om hulp roept, wordt jij als hunter opgeroepen om te helpen tijdens een invasion
  • White Cipher Ring: Doet het tegenovergestelde van de Blue Cipher Ring en laat je een verzoek uitsturen naar alle beschikbare spelers om hulp te krijgen tijdens een invasion

Het lijkt wat lastig, maar eigenlijk hoef je maar met een paar items rekening te houden als je alleen maar interesse in normale multiplayer hebt. Wat je wel moet weten is dat je altijd met een bepaald doel wordt opgeroepen. Als dat doel voltooid is, ga je weer terug naar je eigen game. Het staat je vrij om weer terug te keren, maar dan moet je nogmaals een item gebruiken.

Tijdens normale co-op stopt de multiplayersessie als je sterft of als je de baas in het gebied verslaat. Gedurende invasions en competitieve sessies is het logischerwijs de andere speler verslaan, of verslagen worden.

Als je Elden Ring echt alleen met vrienden wilt spelen, kun je naar het volgende hoofdstuk voor een korte uitleg.

Hoe je met vrienden speelt in Elden Ring

Als je in Elden Ring met vrienden wilt spelen, zijn er een aantal stappen om door te lopen. Maar er is wel een eenvoudige methode waarmee de boel gestroomlijnd wordt.

Ten eerste zijn er twee opties om in de gaten te houden. Ga in het options menu naar System - Network en klik op de Display Player Names optie. Normaliter zie je vijanden alleen als de naam van hun geselecteerde class. Maar je kunt het beste voor Online ID kiezen zodat je precies weet bij wie je in de sessie komt of wie je oproept.

Ten tweede, in het multiplayer menu, zie je ondering twee opties voor wachtwoorden: voer een multiplayer password in en deel het met de mensen waarmee je wilt spelen. Zo wordt zoeken makkelijker en dus meer gestroomlijnd.

Zodra deze twee stappen voor elkaar zijn kies je een bepaald gebied. Daar moet je een summoning sign plaatsen, dus vooral op een plek waar jouw vriend in de buurt is. We raden aan om het bij een Site of Grace te doen, aangezien je die makkelijk via fast travel kunt benaderen. Zodra je er bent, gebruik je de Tarnished's Furled Finger om een summoning sign te maken.

Dat is alles wat je aan jouw kant moet doen. Je vriend moet nu op dezelfde plek gaan staan en jouw summoning sign gebruiken. Nadat ze het wachtwoord hebben ingetypt worden ze in een paar seconden naar jouw spelsessie getransporteerd.

En dat is alles! Sessies kunnen maximaal drie spelers tegelijkertijd bevatten, dus zolang als iedereen de hierboven genoemde stappen doorloopt, loop je niet tegen problemen aan met het aanmaken van je 'lobby' om te spelen.

Read this next