Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Margit the Fell Omen tips en strategie

Zo versla je deze Stormveil Castle boss.

Margit the Fell Omen is de eerste boss in Elden Ring die echt deel uitmaakt van het verhaal van Elden Ring.

Wanneer je Stormveil Castle wil betreden zal Margit je pad blokkeren na een dramatisch filmpje. Om in het kasteel te geraken zal je door Margit moeten gaan.

Margit the Fell Omen is een moeilijke baas, met harde aanvallen die in een wijde radius damage doen. Zijn aanvallen evolueren ook tijdens het gevecht én hij heeft veel health. Je zal het dus moeilijk hebben tegen Margit the Fell Omen, vooral als je het alleen probeert te doen in Elden Ring. Toch hebben we een hoop uitstekende tips en tricks om deze boss te verslaan.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Hoe je voorbereiden voor Margit the Fell Omen

Eerst en vooral moet je zorgen dat je een geüpgraded wapen hanteert tegen dat je Margit the Fell Omen ontmoet aan de poort van Stormveil Castle.

Wij waren level 20 toen we het opnamen tegen deze boss, en gebruikten een verbeterde versie van de Twinblades. Dat is één van onze aanraders voor beste wapen in het begin van de game. Deze was perfect om redelijk wat aanvallen te doen in een combo.

We raden ook sterk aan om een ally te gebruiken in het gevecht tegen Margit the Fell Omen. Wij riepen Sorcerer Rogier op met een gold Summoning Sign. Dit is een optie of je nu online of offline speelt.

Als je er echt op gebrand staat het in je eentje te doen, dan moet je echt spirit ashes hebben om een fatsoenlijke partner te hebben in dit gevecht en Margit's aandacht te verdelen.

Je kan bijv. Roderika vinden in een hutje langs de kant van de weg tussen de poort en het kasteel. Zij geeft je de Spirit Jellyfish om te summonen als je vaak genoeg met haar praat. Deze heeft een hoge hoeveelheid HP zodat deze toch een groot stuk van het gevecht overleeft.

Een andere goede optie zijn ranged attack. Wanneer Margit afgeleid wordt door je AI of co-op partner, moet je proberen om een aantal snelle magic-based aanvallen uit te voeren.

Ook helpt het zeker om Margit's Shackle te kopen van Patches. Dit item kan de boss in het midden van een aanval stoppen, vergelijkbaar met Father Gascoigne en de muziekdoos in Bloodborne..

Je kan deze maar een paar keer gebruiken in het gevecht maar elk voordeel helpt.

Margit the Fell Omen tips: Zo versla je Margit the Fell Omen

In de eerste fase van dit gevecht valt Margit the Fell Omen aan met grote zwaaien van zijn wapens. Margit zal vaak twee tot zelfs drie keer slaan in een combo. Deze kan heel hard aankomen als je niet snel genoeg afstand neemt.

Voor hij dit doet is er een seconde waarin Margit zijn staf achter zicht houdt. Dat is het teken waarom je zo snel mogelijk weg gaat van hem.

We raden aan om een middellange afstand aan te houden. Als je te ver weg van hem gaat, dan zal Margit mogelijks zijn dash attack gebruiken. Net zoals de andere aanvallen houdt Margit dan zijn staff achter zicht. Vervolgens sprint hij naar je toe alvorens hij zijn aanval start.

In deze situatie moet je echt met perfecte timing rollen door zijn aanval, of deze blocken met een schild als je genoeg stamina hebt hiervoor.

Wees voorzichtig met cirkeltjes te draaien rond Margit en te lang achter hem te staan. Margit's staart is een zwakke plek maar hij kan je staggeren met een korte aanval. De staart is namelijk ook een wapen van hem. Probeer je te houden aan de regel om één a twee aanvallen te doen op Margit's staart voordat je terug afstand neemt.

Als je Margit's Shackle hebt, dan zijn er twee dingen die je moet weten. Eerst en vooral: het item werkt maar twee keer, en enkel in zijn eerste fase. Je moet de Shackle dus gebruiken voor hij zijn hamer bovenhaalt. Ten tweede kan je het item maar één keer gebruiken om zijn aanval te onderbreken.

Margit's Shackle gebruiken terwijl de boss aanvalt is je beste gok, aangezien dit hem kan staggeren zodat je hem een aantal keer kunt raken.

Margit's tweede fase start wanneer hij ongeveer 60 percent health bereikt, en is zo mogelijk nog moeilijker. Hij zal één van drie items summonen: een dolk, een zwaard of een enorme hamer.

De hamer is het wapen waarmee hij meestal een reeks aanvallen afsluit. Wanneer je hem in de lucht ziet springen met de hamer moet je dus snel naar achter lopen. Rollen onder de baas en de area-of-effect proberen dodgen is hier geen optie.

Als hij de dolken oproept, zal hij snel na elkaar twee dolken naar je afvoeren. Daarna haalt hij de hamer boven voor een grote aanval. De twee dolken zijn relatief makkelijk te ontwijken door opzij te rollen, maar voor de hamer moet je opnieuw zo snel mogelijk naar achter lopen.

En ten laatste het zwaard. Net zoals de dolken gebruikt Margit het zwaard voornamelijk om een reeks aanvallen te starten. Net zoals zijn staf in de eerste phase gebruikt hij het zwaard in grote zwaaiaanvallen die moeilijk te dodgen zijn. Om eerlijk te zijn is het hier eenuitstekend idee om Margit te counteren door simpelweg afstand te nemen en hem te raken met ranged attacks en spells.

Vooral als je een ally hebt die tijdelijk Margit kan afleiden, is dit een goede tactiek. Het zorgt er in elk geval voor dat je zijn combos niet moet dodgen.

Margit the Fell Omen beloning

Wanneer je Margit the Fell Omen verslagen hebt, krijg je twee dingen. Eerst en vooral krijg je maar liefst 9000 Runes. Daarnaast krijg je ook een speciale Talisman Pouch.

Hiermee kan je een tweede Talisman gebruiken. Een erg handig item als je een extra buff wil toevoegen aan je character.

Nu Margit the Fell verslagen is, kan je eindelijk verder Stormveil Castle in en de vele donkere gangen en geheimen verkennen die het huist. Veel succes!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties