Skip to main content

Elden Ring: hoe level je up en wat zijn de beste stats

Op welke stats focus je best?

In Elden Ring is het, in tegenstelling tot de meeste andere From Software-games, niet onmiddellijk volledig duidelijk hoe je Runes gebruikt om je character te levellen. De optie is namelijk niet vanaf het begin beschikbaar op Grace sites.

Als je wil beginnen met je character sterker te maken, dan moet je naar een specifieke Site of Grace reizen en daar met Melina praten.

Daarna kan je je Runes gebruiken om te levellen. Om je op weg te helpen, geven we hier een overzicht van, naar onze mening, de beste stats om je character te levellen in Elden Ring.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe level je up in Elden Ring

Om in level omhoog te gaan in Elden Ring, moet je eerst die mogelijkheid unlocken door een specifieke Grace te bezoeken waar Melina op je staat te wachten.

Twee van deze kan je vinden aan beide kanten van de Gatefront Ruins, zoals de Gatefront Site of Grace. Deze staat vlakbij je startlocatie.

Niet enkel kan je hier leren hoe je level omhoog gaat, het zet je ook op weg naar Castle Stormveil, wanneer je daar klaar voor bent natuurlijk. Gatefront Ruins is ook waar je de eerste Map Fragment en een Whetstone Knife vindt.

Tijdens de cutscene moet je toestemmen dat Melina je helpt. Zij geeft je vervolgens de mogelijkheid om in de toekomst bij alle Site of Grace locaties te levellen. Als je per ongeluk nee zegt om haar aanbod, kan je gelukkig opnieuw proberen.

Deze interactie zal je ook Torrent laten oproepen. Dat is met andere woorden je paard in Elden Ring, waarmee je de wereld veel sneller kunt verkennen.

Eenmaal dit gedaan is, is het de moeite om terug te reizen naar de Church of Elleh waar Renna the Witch op je wacht. Ze geeft je de Spirit Calling Bell waarmee je spirit ashes oproept om je te helpen tijdens gevechten.

De beste stats om op te focussen in Elden Ring

Wanneer je genoeg Runes hebt om je character te levellen in Elden Ring, resteert de vraag hoe je ze het beste spendeert natuurlijk.

De beste stats om te levellen hangen natuurlijk af van wat je wil bereiken, vooral in het begin van de game. Dit zijn onze aanraders om op te focussen:

  • Vigor en Endurance zijn de voornaamste stats. Zij staan in voor je HP en Stamina. Hoe meer HP en Stamina je hebt, hoe langer je zal overleven in gevechten. Met meer HP kan je meer aanvallen weerstaan zonder te sterven, en met meer Stamina kan je meer rennen en blocken zonder dat je moe wordt en jezelf niet meer kunt verdedigen.
  • Strength en Dexterity zijn nuttig als je een Melee build wil maken. Strength en Dexterity zijn vereist voor verschillende wapens, zoals de Twinblade die wij zien als het beste wapen in het begin van de game. Deze vraagt dat je een Dexterity hebt van 18 voordat je het mag gebruiken. Dat is een stuk hoger dan waar eender welke Class mee start. Strenth is dan weer een goeie stat om te levellen als je niet goed weet waar je Runes aan te besteden. Hiermee doen je melee wapens namelijk meer damage.
  • Intelligence is nuttig voor spells en magic. De meeste start classes hebben hier weinig aan in het begin, aangezien een staff voor spells niet gemakkelijk te vinden is in het begin. De Astrologer class heeft hier echter wel veel baat mee, want hoe meer Intelligence, hoe meer toegang je hebt tot verschillende spells en hoe meer damage je ermee doet. Essentieel dus voor die class. Net zoals Dexterity met sommige melee wapens, vragen spells dat je een specifiek niveau in Faith en Arcane hebt voordat je ze mag gebruiken.

Maar het is ook perfect mogelijk om een algemeen character te bouwen die zowel magic kan gebruiken als stevig wat damage kan doen met een zwaard. Je Runes investeren in specifieke stats voor een gespecialiseerde build te maken heeft zijn voordelen natuurlijk, maar hoe hoger je level, hoe meer Runes je nodig hebt om deze te verhogen. Experimenteren is altijd aangeraden.

Read this next