Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Leonine Misbegotten tips en strategie

Zo versla je de baas van Morne Castle.

Leonine Misbegotten is een optionele baas in Elden Ring, maar dat betekent niet dat het een simpele opdracht is.

Leonine Misbegotten kan je vinden op het meest zuidelijke punt van de map, net ten zuiden van Castle Morne op de kust.

Leonine Misbegotten in je eentje aanpakken is niet simpel als je level nog laag is, dus misschien wil je wel een extra speler oproepen via een summon of een spirit ash summon gebruiken.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Hoe je voorbereiden op Leonine Misbegotten

Er is niet heel veel dat je kan doen om je voor te bereiden op Leonine Misbegotten eerlijk gezegd. Dit beest slaat hard met een enorm zwaard, dus daarom draag je best je sterkst mogelijke armour met physical defense voor dit gevecht.

Of je nu een Furled Finger of niet gebruikt, normaal gezien kan je een AI oproepen via de gouden summon sign vlak aan de ingang van de arena. We raden aan om deze hulp te gebruiken in het komende gevecht.

Leonine Misbegotten tips: Zo versla je Leonine Misbegotten

Als je al gevochten hebt tegen de Misbegotten Warrior en de Crucible Knight in Redmane Castle in het verre oosten, dan weet je al wat je hier kunt verwachten.

Als je dat nog niet gedaan hebt: Leonine Misbegotten is een beest dat zeer snel kan bewegen en een greatsword gebruikt. Leonine is echter zo sterk dat hij dit greatsword kan gebruiken met één hand, en de andere kan gebruiken om grote zwaaiaanvallen te doen.

Leonine Misbegotten valt meestal aan met snelle zwaaien van zijn zwaard, in een combo van 2 tot 3 aanvallen. De enige variant hierop is wanneer hij z'n vrije hand gebruikt om naar je te grijpen. Hierna gaat hij opnieuw meteen over in een combo met z'n zwaard.

Blocken met je shield is niet echt een optie hier, zelfs als je veel Stamina hebt. We raden daarom aan om goed de timing van zijn aanvallen te leren en te rollen door zijn aanvallen.

Eén potentieel dodelijke aanval van Leonine Misbegotten is zijn jump attack. Het monster neemt dan zijn zwaard vast in beide handen en springt hoog in de lucht. Vervolgens crasht hij hard neer op de plek waar je net stond.

Rol niet weg voor deze aanval, maar test je stalen zenuwen. Rol pas weg op het laatst mogelijke moment en dodge roll recht door de aanval om heelhuids bij zijn rug te arriveren en hem een stevig pak slaag te verkopen.

Leonine Misbegotten kan je gelukkig wel staggeren door hem aan te vallen en het is ook niet zo moeilijk. Als je de AI opgeroepen hebt aan de ingang, dan zal je merken dat ook zij redelijk agressief zijn.

Als zij de aandacht hebben van Leonine, is dit het moment om aan te vallen. Het snelle tempo van aanvallen van jou en de AI zal Leonine Misbegotten staggeren waardoor je snel een hoop damage kunt doen.

Een alternatieve manier is om Leonine Misbegotten te bestoken met ranged magic aanvallen. De AI lokt zijn aandacht zodat je met rust gelaten wordt en jij kan hem ondertussen bestoken met spells zoals Glintstone Pebble of nog sterkere magic aanvallen als je die al hebt.

Deze mix van physical en ranged magic attacks zal al snel te veel worden voor Leonine Misbegotten.

Leonine Misbegotten beloning

Na het verslaan van Leonine Misbegotten krijg je 3800 Runes, wat niet erg veel is als je al wat levels achter de kiezen hebt.

De echte prijs is echter de Grafted Blade Greatsword, een krachtig wapen dat scaled op Dexterity en Strength.

Leonine Misbegotten is maar één van de tientallen optionele bazen in Elden Ring. Nu dit beest verslagen is, kan je verder gaan met de game te verkennen of verder te gaan met het verhaal.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties