Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring krijgt Steam Award voor 'beste game waar je niks van bakt'

Rijft de awards bij elkaar

Valve onthult de winnaars van de Steam Awards 2022. Daaruit blijkt dat Elden Ring er onder andere een kreeg voor 'beste game waar je niks van bakt'.

Elden Ring won ook de award van 'game van het jaar' en laat daarmee Dying Light 2, Stray, God of War en Call of Duty: Modern Warfare 2 achter zich.

Hitman 3 is dan weer de VR-game van het jaar, Marvel's Spider-Man: Miles Morales wordt bekroond voor zijn uitzonderlijke grafische stijl en Cyberpunk 2077 krijgt een 'product der liefde'-award omdat CD Projekt Red die game blijft bijschaven.

De winnaars van de Steam Awards 2022.

Stray beschikt volgens de Steam-gebruikers over de meest innovatieve gameplay, Final Fantasy 7 Remake Intergrade heeft de beste soundtrack, God of War de rijkste verhaallijn en Death Stranding: Director's Cut is de 'beste game voor onderweg' met een Steam Deck.

ResetEra hield het aantal game of the year awards dat werd uitgedeeld voor elke game bij. Momenteel staat Elden Ring aan de leiding met 331 gewonnen awards. God of War kreeg er 78, Immortality 6 en Horizon Forbidden West en Xenoblade Chronicles 3 sluiten de top 5 af met elk 5 awards.

De volledige lijst van genomineerden, uitleg over de verschillende categorieën en de winnaars van alle Steam Awards 2022 vind je op de Steam-website. Daarnaast kun je nog tot en met 5 januari om 19:00 uur genieten van de Steam Winter Sale.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties