Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Keepsake: Wat is het beste Keepsake item in Elden Ring?

Met welk item start jij je reis?

Je Keepsake is het starting item dat je kiest in het begin van Elden Ring.

Er zijn verschillende Keepsakes om uit te kiezen, zoals de Golden Seed, die je Sacred Flask verbetert, en de Fanged Imp Ashes, één van de vele Spirit Ash summons die in de game zitten.

Keepsakes geven je een handige boost, zeker in het begin van de game. Het is dus belangrijk dat je een Keepsake kiest die bij jouw speelstijl hoort. Om je te helpen bij deze beslissing, leggen we hier uit wat de beste Keepsake item is om Elden Ring te starten.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Elden Ring Keepsakes lijst

In Elden Ring krijg je de keuze tussen 10 verschillende Keepsakes na het kiezen van je starting class. Je krijgt trouwens ook de optie om geen Keepsake te nemen. We raden echter aan om dit enkel te doen als je veel ervaring hebt met vorige Souls-games en een uitdaging wilt.

Elke Keepsake geeft je een ander voordeel. Sommige voordelen blijven handig tijdens de volledige game, anderen kan je dan weer maar beperkt gebruiken.

Dit zijn de 10 Keepsakes met de bonussen die ze geven:

KeepsakeEffect
Bewitching BranchVijf heilige takken die geladen zijn met verleidelijke kracht. Zou afkomstig zijn van de demigod Miquella.
Boiled PrawnVijf gekookte garnalen. Zorgt dat je minder physical damage oploopt.
Cracked PotDrie vreemde gebarsten potten die zichzelf hersteld hebben op een of andere manier. Een container voor bepaalde items die je kan gooien.
Crimson Amber MedallionEen medallion met rood amber. Verhoogt je maximale HP.
Fanged Imp AshesDe assen van kleine golems. De assen zouden geesten bevatten.
Golden SeedEen golden seed dat aangespoeld is uit de Lands Between. Zou Sacred Flasks verbeteren.
Lands Between RuneDe essentie van gratie in de ogen van de bevolking van de Lands Between. Gebruik dit om veel runes te krijgen.
NoneGeen keepsake. Het verleden heb je achter je gelaten.
Shabriri's WoeLijkt op een nobelman die zijn eigen ogen uitstak. Verhoogt de agressie van vijanden.
Stonesword KeyTwee sleutels in de vorm van zwaarden. Dit breekt een Imp's seal maar breekt in het proces.

Bij het kiezen van een Keepsake is het belangrijk dat je rekening houdt met je character build en waar je je op wil focussen in het begin van de game.

Als je meer advies wil over welke Keepsake bij jou past, lees dan verder.

Wat is de beste Keepsake in Elden Ring

Onze aanrader voor beste Keepsake is de Golden Seed. Dit geeft je een extra gebruik van je Flask om je HP of FP te herstellen. Zeker in het begin is gevechten kunnen overleven essentieel.

Er zijn veel Golden Seed locaties die gevonden kunnen worden in Elden Ring maar voor de meeste moet je eerst gaan verkennen. Als het gaat over welke Keepsake je aan het begin van de game het grootste voordeel geeft, dan zijn er weinig betere keuzes op de lijst.

Ook het Crimson Amber Medallion is een goede optie, want deze verhoogt je HP terwijl je deze draagt. Je kan echter ook een vinden in de Dragon-Burnt Ruins, onder het meer dat ten zuidoosten van je startlocatie ligt.

De Fanged Imp ashes zijn een goed idee als je meteen aan het begin van de game een summon wil hebben om vijanden af te leiden. Ashes zijn echter beloningen die vrij vaak voorkomen, zeker in de dungeons in het begin van het spel. Dit is dus weer een item dat je ook in de wereld kan vinden, namelijk bij de poorten van de Raya Lucaria Academy.

De enige andere Keepsake die de moeite waard is om te benoemen is de Stonesword Key. Dit is een item waarmee je specifieke sloten kunt openen in de game, en ze komen niet vaak voor. Met onze gids met de Stonesword Key locaties kan je echter wel snel wat gemakkelijke plaatsen vinden waar ze liggen. Ze bieden ook niet zoveel voordeel in het begin van de game, in tegenstelling tot de Golden Seed.

De Stonesword Key zou je eventueel kunnen gebruiken in één van de cryptes in het begin van de game, nog voor je naar buiten gaat in Limgrave. Met behulp van de Stonesword Key kan je naar Fringefolk Hero's Grave. Dit is echter een heel uitdagende dungeon die je beter niet probeert wanneer je de game nog maar net begonnen bent. En er ligt ook niets zeldzaams of nuttigs dat je snel kan oprapen om vervolgens weer evensnel weg te lopen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties