Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring - Irina's quest en haar brief bezorgen aan Edgar in Castle Morne uitgelegd

Postbode spelen in Elden Ring.

Castle Morne is een optionele dungeon in Elden Ring. Het bevindt zich in de Weeping Peninsula. Dat is het meest zuidelijke gebied van Limgrave en waar je heen moet als je Irina’s quest wilt voltooien.

Gaandeweg kun je er een redelijk aantal items verzamelen, waaronder meerdere Smithing Stones en het unieke Grafted Blade Greatsword. Om deze quest te volbrengen moet je eerst de eindbaas Leonine Misbegotten verslaan.

In deze gids leggen we je uit hoe je Castle Morne voltooid, inclusief hoe je de locatie van Castle Morn vindt, hoe je eraan begint en hoe je Irina’s quest voltooid, waar je haar vader Edgar vindt en alle vindplaatsen van relevante items.

Op deze pagina:

Weet je niet wat je eerst moet doen? Dan kunnen Elden Ring gids en tips voor beginners en het Elden Ring bazen overzicht je misschien helpen.

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Zo bereik je de Weeping Peninsula in Elden Ring

Eerst en vooral moet je weten dat Weeping Peninsula een optioneel gebied is dat je vermoedelijk aan het begin van Elden Ring bezoekt. Je hebt er immers geen superkrachtige spells of ijzersterke weapons voor nodig; als je tussen Level 10 en 20 naar hier komt, dan zal het zorgen voor een redelijke uitdaging.

Weeping Peninsula bereik je door naar het zuiden van Limgrave gaan - het eerste gebied van Elden Ring. Net naast de Forlom Hound Evergaol ligt een brug die het schiereiland met de rest van Limgrave verbindt. De Agheel Lake South Site van Grace ligt het dichtst bij de brug en het wijst je ook de weg naar het kasteel.

Het pad naar de Bridge of Sacrifice is duidelijk; rijd met Torrent in zuidelijke richting van de vorige Site of Grace en je ziet al snel de brug verschijnen. De brug is sterk verdedigd en op het einde van de brug staat er een soldaat met een ballista. Deze zal je beginnen beschieten zodra hij je ziet.

Soms is de aanval de beste verdediging. Spring dus op Torrent en sprint over de brug en schakel de soldaat achter de ballista als eerste uit. De rest van de vijanden op de brug kan je daarna gemakkelijker verslaan.

Nadat je alle vijanden op de brug hebt verslagen, controleer dan de linkerkant van de brug. Daar liggen namelijk drie Smithing Stones [1] verstopt en je vindt er ook een Stonesword Key op een lijk vlakbij de barricades achter de crossbow.

Aan het einde van deze brug ligt de Weeping Peninsula. Vanaf daar kun je ook de eerste Site of Grace zien aan de rechterkant van het pad.

Irina's quest starten in Elden Ring

Om Irina’s quest te starten in Elden Ring, moet je teruggaan naar de hoofdweg als je de Site of Grace hebt aangestoken. Daar zie je een blonde vrouw staan. Dit is Irina. Zij vertelt je dat ze uit Castle Morne is ontsnapt na een opstand door haar bedienden, en dat ze blind is.

Praat verschillende keren met Irina. Ze vertelt dat haar vader nog in Castle Morne aan het vechten is en uiteindelijk vraagt ze of je een brief wil afgeven aan hem. Aanvaard deze quest.

Nu is het tijd om het kasteel te gaan zoeken.

Castle Morne locatie in Elden Ring uitgelegd

Om Castle Morne in Elden Ring te vinden, moet je de hoofdweg naar het zuiden van Weeping Peninsula blijven volgen. Je komt al snel uit op een open ruimte met honden, ridders en een slapende trol. Hier kan je kiezen om rond te sluipen of alle vijanden uit te schakelen.

Wil je het stealthy aanpakken, dan ga je best langs de linkerkant van de kapotte koets. Daar zijn bosjes om in te verberegen en maar twee honden.

Moest je het gevecht willen aangaan, dan hebben we nog een leuke tip voor je. Als je eerst met Torrent tussen alle vijanden door rijdt, dan zullen de ridders en de andere vijanden in een gevecht verwikkeld raken met elkaar. Zo moet je ze niet allemaal zelf verslaan maar krijg je toch nog Runes.

Achteraf kan je hier nog een Iron Cleaver vinden bij de kapotte kar en zijn er ook nog twee Smithing Stones [1] te vinden.

Blijf de hoofweg volgen tot je een Teardrop Scarab tegenkomt. Dood deze en krijg de Ash of War Mighty Shot.

Blijf het pad volgen tot je bij een Site of Grace arriveert. Daar heb je links ook een Merchant.

Blijf het pad vervolgens volgen en op een bepaald moment zal je Castle Morne zien.

Aan de rechterkant kan je hier het map fragment vinden van Weeping Peninsula. Raap dit snel op. Castle Morne wordt namelijk bewaakt door een Giant Golem Archer, een reusachtige golem die maar al te raak schiet met zijn pijlen.

Je kan zijn pijlen gelukkig gemakkelijk ontwijken door links door het bos te gaan. Zo kom je in een klein moeras terecht met enkele gemakkelijk te ontwijken vijanden en via deze weg is het moeilijker voor de Giant Golem Archer om je te raken.

Op Torrent vallen de pijlen sowieso wel te ontwijken gelukkig. Ook moet je de Giant Golem Archer niet perse uitschakelen. Hij kan zich niet goed omdraaien, dus loop gewoon de ingang van Castle Morne door en ga naar de Site of Grace.

De Giant Golem Archer is echter geen moeilijke vijand om te verslaan. Hij kan zijn boog niet gebruiken als je aan zijn voeten staat, en hij heeft ook geen enkel ander wapen. Blijf dus inhakken op zijn hielen en hij zal na een eind neervallen, waardoor je extra damage kunt doen.

Als je het kasteel betreedt, ontdek je een Site of Grace in een kamer vol met gesneuvelde soldaten.

Edgar vinden in Castle Morne

Nu je Castle Morne in Elden Ring hebt gevonden, is het tijd om Edgar - Irina’s vader - te vinden. Ga rechtdoor en gebruik de lift. Je komt terecht bij de deur van een grote binnenplaats boordevol vijanden. Voor je naar binnen gaat, weet dan dat er aan de rechterkant een Summoning Pool is. Je kunt ook in het eerste gebied Spirit Ashes oproepen.

Je kunt er opnieuw voor kiezen om alle vijanden te ontwijken of ze aan te vallen. Wie voor de eerste kiest, gaat best al kruipend door het midden van de binnenplaats - door bijna de Misbegotten aan de rechterkant te raken. Je kunt ook de slapende Mad Pumpkin Head voor je ontwijken door er langs rechts voorbij te sluipen.

Als je besluit om naar binnen te sluipen, zal je wel enkele belangrijke items mislopen. Wandel eerst naar links tot je op een platform komt. Daar hangt een enkele hond rond. Dood hem en krijg een Smithing Stone [2] in de plaats.

Laat de vijanden je daarna volgen naar de rechterkant en lok ze naar de Mad Pumpkin Head. Wanneer hij wakker wordt, zal hij de andere beasts beginnen aan te vallen. Als de Mad Pumpkin Head klaar is, vermoord dan de overige vijanden - vergeet niet dat je ook hier je Spirit Ashes kan oproepen.

Nu is het tijd om items te verzamelen. Aan de linkerkant waar de Mad Pumpkin Head lag te slapen, vind je drie Smithing Stones [1]. Net naast de vuurkorf en de berg met lijken, kan je meerdere Smoldering Butterflies en twee Fire Grease nemen.

Als je in die richting (voorbij de vuurkorf) blijft gaan, dan kun je op een bepaald moment een nieuwe kamer in het kasteel ontdekken. Daarin staat links een kist met een Claymore in.

Nadat je de loot hebt verzameld, ga dan met de trap naar beneden. Daar zie je hoe twee Misbegottens een ridder vermoorden die zich heeft overgegeven. Gebruik dit in je voordeel en begin hen met een ranged weapon aan te vallen.

Gebruik de ladder aan de rechterkant en je komt boven in een van torens van het kasteel terecht. Daar nemen verschillende facties het tegen elkaar op. Laat ze elkaar uitschakelen en val de enige vrije soldaat - die met de crossbow - aan.

Aan de andere kant op het rechtse hangende platform, vind je een Furcalling Finger Remedy. Nadat je dit hebt verzameld, schakel dan de overige vijanden uit.

Ga nu naar het enige beschikbare pad waar twee vijanden rondhangen. Dood ze en pak de Steel-Wire Torch op.

Vervolgens wandel je terug naar waar je vandaan komt en laat je je van het platform met de kapotte zijkant vallen.

Wandel rechtdoor en er zal een Misbegotten op je afkomen. Reken ermee af en ga in de richting waar de opgehangen mensen hangen. Hier komen drie vijanden tevoorschijn, een gewone Misbegotten en twee vliegende Misbegotten. Ze leveren ook niet veel problemen op en je schakelt ze makkelijk uit met een of twee sprongaanvallen.

Nu kom je op een splitsing met drie richtingen uit (de linkse ligt vol met dozen).

Ga eerst naar rechts. Je zal een beetje afdalen en uitkomen op een andere smalle doorgang met twee vijanden - opgepast: één daarvan verschuilt zich aan je rechterkant. Dood ze en pak het collectible op het eind van dit pad: twee Smithing Stones [2].

Keer terug naar de splitsing en ga naar links (richting de voorheen geblokkeerde ladder). Daal hier af en afhankelijk van hoeveel tijd je nodig had om dit punt bereiken zal je wederom op een gevecht tussen mensen en Misbegotten uitkomen.

Hanteer dezelfde strategie: wacht tot ze elkaar hebben vermoord en versla dan degenen die overblijven. Vervolgens zie je een ladder die leidt naar de plek waar Edgar, de kasteelheer en de vader van Irina, je staat op te wachten.

De brief aan Edgar afgeven in Elden Ring uitgelegd

Als je voor de eerste keer in Elden Ring met Edgar praat, dan zal hij het met je hebben over de opstand waar hij en zijn soldaten onder lijden. Hij zal je ook een Sacrificial Twig geven.

De optie om Irina haar brief aan hem te geven, zal vroeg of laat komen. Kies daarvoor en hij zal hem lezen. Hij zal je vervolgens zeggen dat je niet mag weggaan alvorens het kasteel en een mysterieus zwaard veilig zijn.

Zo voltooi je Castle Morne

Nu is het moment aangebroken waarop je de Grafted Blade Greatsword in Elden Ring moet zoeken. Keer terug naar de driesprong waar je eerder was en neem het overgebleven pad in het midden. Op een bepaald moment kan je je laten vallen naar een Site of Grace.

Ga rechtdoor en laat je opnieuw een paar keer vallen. Je komt bij een andere splitsing met twee wegen uit. Deze keer moet je links gaan (bij de andere loop je in de val). Ga naar links en laat je op wat balken vallen. Hier ligt een Stonesword Key.

Laat je vervolgens opnieuw vallen en blijf rechtdoor gaan. Hier staan aan de linkerkant meerdere vijanden met hun rug naar je toe gedraaid. Je kunt ze gemakkelijk langs achteren aanvallen of er gewoon voorbij sluipen.

Aan de rechterkant is een deur. In die kamer is een andere vijand die met zijn rug naar je toe gekeerd staat. Links vind je dan weer het item Pickled Turtle Neck. Let wel op dat er een vijand hangt boven dit item.

Ga terug naar buiten en volg het enige pad. Als je al sluipend verdergaat, dan kun je de vijanden en de black slimes die je hier vindt, ontwijken. Al zijn het natuurlijk gemakkelijke Runes.

Hoewel dit het einde van de weg is, zal er daar een grotere vijand je opwachten. Versla hem en klim op de ladder aan de linkerkant. Ga rond en open de kist met de Twinblade Talisman in.

Keer terug naar de brug, en laat je vallen waar je kan op de toren. Vervolgens laat je je van de toren opnieuw naar beneden vallen.

In dat kleine gebied vind je Tarnished Golden Sunflowers en een Health Scarab.

Nadat je de Scarabee hebt verslagen, ga dan naar rechts en spring. Blijf gaan tot je bovenaan een toren terechtkomt.

Hier moet jij je door het open dak naar beneden laten vallen. Laat je vallen op de balken die er zijn. De eerste bevat een lijk met een Smithing Stone [2].

Wanneer je naar de tweede plank afdaalt, kan je eventueel één van de ranged weapons gebruiken als je deze hebt. Onder je zitten naemlijk vijf ratten en dit is al een uitstekende plek om er een paar uit te schakelen.

Eenmaal gearriveerd op de begane grond en als de ratten gedood zijn, kan je op het lijk in de kamer een Whip vinden.

Ga nu naar buiten en ga twee keer naar links. Hier ontdek je de laatste Site of Grace die je in Castle Morne vindt.

Als je kalar bent, ga je over de brug. Hier wachten nog een grote Misbegotten en een vliegende Winged Misbegotten je op. Ze lijken te slapen maar ontwaken zodra je in hun buurt komt.

Schakel beide uit en neem de Throwing Daggers. Daal vervolgens de ladder af aan de rechterkant.

Je kan je eventueel ook van de brug laten vallen. Je krijgt hier geen damage voor, maar probeer te vermijden dat je op een kwal valt. Die worden daar namelijk erg vijandig van.

Als je in het water staat, ga dan eerst naar de achterkant van het gebouw met de ladder. Daar vind je een Somber Smithing Stone [1].

Waarschuwing: let goed op waar je je voeten zet in het water. Er zijn diepe ravijnen in het water.

Let dus goed op de grond onder je en ga naar de poort waar de eindbaas Leonine Misbegotten op je wacht. Versla hem en de Grafted Blade Greatsword is van jou.

Zo voltooi je Irina's quest in Elden Ring

Eens de eindbaas is verslagen en je de Grafted Blade Greatsword hebt ontvangen, ga dan opnieuw met Edgar praten om Irina’s quest in Elden Ring te voltooien. De gemakkelijkste manier om terug te keren naar Edgar is door te teleporten naar de eerste Site of Grace vlak voor de lift.

Praat met Edgar en hij zal je vertellen dat hij naar zijn dochter vertrekt om haar te zien.

Keer zelf ook terug naar de Site of Grace bij de Bridge of Sacrifice en keer terug naar waar je Irina eerst hebt gevonden. Daar kom je haar vader tegen en ontdek je dat Irina is gestorven.

Praat met Edgar, en je zal zien hoe hij op wraak zint.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties