Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Glintstone Key locatie

Zo open je de poortan van de Raya Lucaria Academy.

De Elden Ring Glintstone Key is een item dat je nodig hebt om verder te gaan in het verhaal van de game.

Het item is ook wel bekend als de academy key, ofwel de sleutel tot de Raya Lucaria Academy, de tweede grote dungeon van de game.

Je hoort voor het eerst over de Glintstone Key van Sorcerer Thops wanneer je voor het eerst arriveert bij de Lakes. Gelukkig ligt de Glintstone Key in dezelfde regio en moet je niet erg ver gaan.

Keer later naar hem terug met een tweede Glintstone Key om Thops quest te voltooien.

Om te helpen met het vinden van je pad, raden we aan om eerst het Liurnia of the lakes Map Fragment te vinden.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Elden Ring Glintstone Key locatie

Als je naar de Raya Lucaria Academy gaat vanuit het zuiden kom je bij de South Gates. Daar ligt een Meeting Place Map. Dit item is een kaart die je kunt bekijken in je inventory en geeft je een aanduiding van waar je de Glintstone Key kunt vinden.

Je hoeft de map echter niet te nemen. Je kan ook rechtstreeks naar de Glintstone Key locatie gaan achter Glintstone Dragon Smarag ten westen van de Academy.

Moest je al wat verkend hebben: dit is net ten noorden van de Temple Quarter Site of Grace.

Als je vanuit het zuiden komt, zal de draak aan het slapen zijn. De Glintstone Key ligt vlak achter hem.

Je kan eventueel sluipen en langs opzij gaan om de sleutel te nemen.

De draak kan nog steeds wakker worden, maar je gaat wel genoeg tijd hebben om de Glintstone Key te grijpen en je uit de voeten te maken.

Indien je tijd hebt, kan je eventueel nog andere items grijpen hier, namelijk Kikri Blades en Dragonwould Grease. Zo niet, spring je op Torrent en sprint je weg. Of je verslaat de Glintstone Dragon Smarag natuurlijk.

Waar moet je de Glintstone Key gebruiken

Wanneer je de Glintstone Key hebt, kan je door de afgesloten doorgang in het zuiden van de Academy. Ook in het oosten van de Academy is er een soortgelijke poort. De gemakkelijkste weg is echter via Academy Gate Town en de trappen omhoog te gaan. Gebruik je paard om voorbij alle vijanden te sprinten en rust bij de Site of Grace.

Met de Glintstone Key in je inventory, ga je naar de seal en je wordt automatisch geteleporteerd naar de Academy. Hier vind je meteen ook de Main Academy Gate Site of Grace waar je later naar terug kunt keren.

Moest je de Acadamy via de poort in het oosten benaderd hebben, dan kom je overigens op dezelfde plek terecht. Het biedt geen alternatieve route helaas.

Waar ligt de tweede Glintstone Key voor Thops quest

Als je met Sorcerer Thops gesproken hebt over de Glintstone Key bij de Church of Irith, dan zal hij je vragen of je hem een extra Glintstone Key zou willen geven als je eentje vindt.

De tweede Glintstone Key locatie kan je vinden in de Raya Lucaria Academy dungeon zelf. De route ernaar is echter nogal lang. Je moet langs mages sprinten, verschillende daken overbruggen en dan langs smalle balken lopen. Het onderstaande filmpje toont de route vrij duidelijk vanuit de Debate Parlour Site of Grace rond 4 minuten.:

Cover image for YouTube videoElden Ring - Thops Questline and Glintstone Academy Key Locations

Eenmaal je de tweede Glintstone Key gevonden hebt, keer je terug naar de Church of Irith en geef je hem de sleutel. Hij zal dan verplaatsen naar de Schoolhouse Classroom van de Academy. Ga de trappen af bij deze Site of Grace en ga naar rechts om hem te vinden.

Hij zal je Thop's Bell Bearing, de Academy Glintstone Staff en Thop's Barrier geven. De Bell Bearing kan je vervolgens brengen naar de Twin Maiden Husks in de Roundtable Hold zodat je daar de Glintstone Pebble, Glintstone Arc en Starlight spreuken kunt kopen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties