Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring tips voor beginners

Niet zeker hoe je aan Elden Ring begint? Wij helpen je!

Of je nu voor het eerst een FromSoftware game speelt of niet, Elden Ring's open world biedt een spannende en uitdagende ervaring.

Wanneer je voor het eerst in Limgrame arriveert, nadat je je starting class en Keepsake item hebt gekozen, is de gehele regio rijp voor de ontdekking. Van grotten die kleine maar uitdagende dungeons bevatten, tot draken, trollen en andere oersterke vijanden die door het hand trekken.

Hoewel er een bestemming is die je voor het verhaal moet bereiken, hoef je daar niet meteen naartoe. Sterker nog, dat raden we sterk af. In plaats daarvan kun je beter de tijd nemen om te leren hoe alles werkt en je personage sterker te maken.

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Wat doe je eerst in Elden Ring

Ten eerste is het handig om vast te stellen waar je naartoe moet gaan, namelijk Castle Stormveil. Daar kom je achter nadat je de eerste Grace ontsteekt. Deze rustplaatsen zijn net zoals de Bonfires, maar het licht dat er vanaf komt wijst je in de richting waar je naar toe moet. Varre, de NPC die in de buurt staat, zegt ook dat het kasteel je eerste bestemming is. Als je naar het westen kijkt zie je het op de rotsen.

Weersta echter de verleiding om daar naartoe te gaan. Hoewel je in die richting wat essentiële upgrades vindt, wil je de eerste paar uur nog geen voet in het kasteel zetten.

Dit is wat je eerst moet doen in Elden Ring:

  • Bezoek de Church of Elleh ten noorden van waar je begint. Daar kom je de koopman Kale tegen die je een Crafting Kit en kookboeken verkoopt. Als je wat dungeons wilt gaan exploreren koop je het liefst ook een torch.
  • Idealiter ga je eerst naar Gatefront Ruins. Dat ligt op het hoofdpad, naast een poort die naar Castle Stormveil leidt, maar hier vind je twee nuttige items. DeMap Fragment voor het gebied en een Whetstone Knife waarmee je Ash of War weapon abilities kunt equippen.
  • Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe je levelt. Ga naar de Grace ten noorden of zuiden van Gatefront Ruins, waar Melina je een bezoekje brengt. Dit is ook waar je het paard, Torrent krijgt, waarmee je sneller en makkelijker de regio kunt doorkruisen.
  • Als je wat kleine dungeons wilt bezoeken, is het de moeite om naar de nabijgelegen grotten te gaan. Daar hebt je wel een torch voor nodig, en de bazen die je daar vindt - Demi Human Chief, Beastman of Farum Azula en Erdtree Burial Watchdog onder andere, bieden een gezonde uitdaging en degelijke beloningen.
  • Hoewel het je door meerdere NPCs wordt afgeraden om naar Agheel Lake te gaan, is het toch de moeite waard om land de buitenste rand naar de noordelijke rivier te gaan. Na een invasie is het goed om Patches te bezoeken, die een item heeft dat je met een belangrijke verhaalkritieke baas gaat helpen. Hier koop je ook een Stonesword Key - waar je bepaalde afgesloten gebieden mee kunt ontgrendelen.
  • Het meer is waar je, in onze optiek, het beste wapen in het begin vindt, de Twinblade. Er is een grote kans dat je je stats moet verhogen om hem te equippen. Onze Rune farming methodes kunnnen hierbij helpen.
Cover image for YouTube videoWhere to find the Twinblade in Elden Ring
Waar vind je de Twinblade in Elden Ring.
  • Welk wapen je ook kiest, is het de moeite om wat Smithing Stones te vinden voor upgrades. Er zijn twee locaties in Limgrave die je kunt bezoeken: een mijn-achtige dungeon ten noordwesten van het meer, of een met trollen overladen veld in Stormhill, vlakbij Castle Stormveil.
  • Tenslotte zijn er een paar Flask upgrades in de buurt waarmee je beter kunt genezen tijdens gevechten. Als je graag tijdens gevechten wordt geholopen, is het ook de moeite om naar een paar summoning spirits te zoeken.

Nu heb je als het goed is een goed wapen, een geleveld personage en een betere grip op hoe alles werkt.

De bovenstaande punten zijn pas het tipje van de ijsberg van wat Limgrave te bieden heeft, laat staan de rest van de game. Voel je vrij om de game op jouw tempo te verkennen, want er is overal wel iets nieuws en spannends te vinden. Als je zo ver bent, volg je de rode draad verder.

Waar ga je nu heen in Elden Ring: hoe bereik je Castle Stormveil

Als je zo ver bent, benader je Castle Stormveil via het westen, door de poort bij Gatefront Ruins, en volg je het pad de heuvel op tot je bij de poorten arriveert.

Dat lijkt eenvoudig maar er staan een hoop vijanden tussen jou en je bestemming.

Met Torrent kun je gelukkig zo langs ze heen rijden, tot aan de kasteelmuren. Een tip: het is geen schande om langs vijanden te rennen, zeker niet als ze met grote groepen zijn!

Ja, dat is een trol die naar beneden gaat springen. En ja, daar kun je het best gewoon langs rennen!

Er is echter een flinke barrière voordat je Castle Stormveil kunt betreden, namelijk een ontmoeting met de eerste belangrijke verhaalgerelateerde baas: Margit the Fell Omen.

Dit is een uitdagend gevecht waarvoor je niet alleen een fatsoenlijk level moet hebben (wij waren rond de level 20), maar idealiter heb je ook een paar goede offensieve opties en wat Summons die je bij kunnen staan.

Als je hier vast zit, net als wij, is het aan te raden om meer van Limgrave en daar voorbij te onderoeken. Zo bouw je niet alleen je personage meer op maar voorkom je ook dat je te gefrustreerd raakt. In tegenstelling tot andere FromSoftware games mag deze baas je voortgang wel blokkeren, maar er is nog zo veel meer te zien en te doen. Dus neem je tijd en exploreer! Margit wacht maar lekker.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties