Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Flying Dragon Agheel slaan tips en strategie

Zo versla je deze draak in Limgrave.

Flying Dragon Agheel is één van de vele optionele bazen die je kan vinden in de open wereld van Elden Ring.

Deze brok terreur met vleugels kan je eigenlijk al snel aan het begin van de game vinden. Ga simpelweg naar de Dragon-Burnt Ruins in Limgrave, ga verder het meer op en daar vind je Flying Dragon Agheel.

Je kan Agheel verslaan in je eentje of door samen te werken met een andere speler in co-op. Dat tweede is natuurlijk gemakkelijker. Daarnaast kan je ook een spirit ash summon gebruiken in het gevecht tegen deze baas.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe je voorbereiden op Flying Dragon Agheel

Om tegen Flying Dragon Agheel te vechten, hebben we eigenlijk één grote aanrader: Torrent gebruiken. Dit paard kan je al krijgen bij het begin van Elden Ring, en het enige wat je moet doen om je paard te krijgen is Melina ontmoeten.

Ga naar de Gatefront Ruins Site of Grace net ten zuiden van Stormveil Castle en Melina zal automatisch verschijnen in een korte cutscene. Na het filmpje heb je de mogelijkheid om je paard Torrent op te roepen.

Flying Dragon Agheel tips: zo versla je Flying Dragon Agheel

Om Flying Dragon Agheel te verslaan, raden we dus absoluut aan om Torrent te gebruiken. Zorg dat je de Spectral Steed Whistle hebt aangeduid als een Quick Item in je inventory zodat je ook tijdens het gevecht je paard snel terug kunt oproepen en meteen terug in het gevecht kunt springen.

In beweging blijven is essentieel tegen Flying Dragon Agheel. Zoals je waarschijnlijk wel al kan raden door de eerder bombastische entree van de draak, kan deze je verpletteren onder z'n voeten als je te lang blijft hangen op één plaats. Je zal dus op de rug van Torrent zo veel mogelijk willen bewegen rond zijn achterpoten.

Blijf echter niet te lang hangen bij de achterpoten van Flying Dragon Agheel. Op bepaalde momenten zal hij een slag met z'n staart doen die best hard kan aankomen.

We raden daarom aan om maximum drie grote zwaaien te doen tegen Agheel's achterpoten en dan weer te maken dat je wegkomt.Geduld is belangrijk tijdens dit gevecht, en wordt dus niet te hebberig. Het is niet omdat je een vierde slag kunt uitvoeren dat je er ongeschonden uitkomt.

Wanneer Flying Dragon Agheel de lucht in vliegt, kunnen er twee dingen gebeuren. Ofwel zal hij vuur spuwen in een kolom vuur die naar je toe kruipt, of hij zal op je neer springen.

Dat eerste kan je gemakkelijk zien aankomen en door een sprint in te zetten kan je snel van het vuur weg lopen. Loop zijwaarts en niet naar achter, want het vuur is sneller dan je denkt in die richting.

Als Flying Dragon Agheel op je neerkomt, en je weet dat hij dat zal doen wanneer hij vliegt maar na twee seconden nog geen vuur is beginnen spuwen, dan kan je rond de draak heen strafen.

Naar achter rollen wanneer het beest omlaag komt, heeft weinig slaagkans omdat Agheel gemakkelijk kan bijsturen. Je doet er dus beter aan door in een cirkeltje te sprinten en te proberen om opnieuw achter Agheel terecht te komen zodat je opnieuw zijn achterpoten kan raken terwijl hij even stilstaat na z'n sprong.

Flying Dragon Agheel is niet zwak aan een specifieke attribute in Elden Ring maar het kan wel de moeite zijn om wat Glintstone Pebble aanvallen te gebruiken als je kunt.

Zo ver mogelijk wegblijven van Agheel en hem ondertussen raken met ranged attacks tot je FP op is, is ook een bruikbare strategie die weliswaar wat trager zal zijn.

Flying Dragon Agheel beloning

Als je Flying Dragon Agheel verslaat, dan krijg je 5000 Runes als beloning. Dat is genoeg voor een level of twee in het begin van Elden Ring.

Je krijgt ook een Dragon Heart. Deze breng je naar het rode standbeeld op het eiland Dragon Communion in het westen van Limgrave. Daar kun je deze ruilen voor Dragon-based Sorcery.

Nu dat je Flying Dragon Agheel verslagen hebt, zijn de Dragon-Burnt Ruins een stuk veiliger om te verkennen. Je bent echter nog niet klaar met draken in Elden Ring echter, dit was pas de eerste van vele!

Nu je toch hier in de Dragon-Burnt Ruins bent, is het de moeite om de Twinblade op te rapen. Dat is één van de beste wapens tijdens de eerste uren van Elden Ring.

Read this next