Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Demi-Human Chief tips en strategie

Zo versla je de Coastal Cave boss.

Demi-Human Chief zijn twee bazen in Elden Ring, die je verplicht tegelijkertijd moet bevechten.

De Demi-Human Chief bazen vind je in het optionele Coastal Cave gebied, dat in het zuidwesten van Limgrave ligt.

Dit is mogelijk een moeilijk gevecht, vooral als je ze in je eentje benadert. Voor dit gevecht raden we je aan om een andere speler te summonen, of juist een spirit ash summon.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Voorbereiden voor Demi-Human Chief

De Demi-Human Chief bosses in Elden Ring zijn twee snelle vijanden en daarnaast zijn er een gevarieerd aantal minions die rondom de arena sluipen.

Voor dit gevecht raden we aan met een snel éénhandig wapen te vechten zodat je rappe aanvallen kunt uitvoeren. Of juist een groter wapen dat wijde aanvallen doet, zodat je meteen een aantal minions of juist beide bazen tegelijkertijd kunt raken.

Daarnaast raden we je aan om hulp in te schakelen middels een summon. Met beide Demi-Human Chiefs vechten is een nachtmerrie en als je te dicht in de buurt van de minions komt krijg je ook van hun nog een knauw.

Goddank kun je dat vlak buiten de fog gate doen, dus maak daar gebruik van. Overweeg ook een spirit ash summon uit te voeren, zodat je een hele groep bondgenoten hebt. Wij kozen voor de Wandering Noble Ashes die we in Stormfoot Catacombs hebben gevonden.

Nu je al je bondgenoten bij elkaar hebt, kun je beide Demi-Human Chief bazen én de minions bezighouden. In een groep kun je makkelijker een baas en de minions wegvoeren terwijl jij je op één doel richt, dan dat je dat alleen zou doen. Hou daar ook rekening mee wanneer je je summon kiest.

Demi-Human Chief tips: Hoe Demi-Human Chief verslaan

Zodra je de arena betreedt komt een Demi-Human Chief al meteen op je af gerend, omsingeld door een paar minions.

Gebruik je ashes spirit summon zo snel mogelijk, maar blijf wel in de eerste helft van de kamer, want de andere Demi-Human Chief bevindt zich in de andere helft. Die komt vanzelf naar voren, maar idealiter laat je hem zo lang mogelijk met rust.

Blijf niet in de buurt van je summon staan, welke het ook is. Idealiter neemt je summon een paar van de minions mee en misschien zelfs een baas, terwijl jij begint aan degene die niet ge-aggro'd zijn

Op een plek blijven staan is vragen om problemen dus blijf aan de wandel en cirkel rondom de eerste helft van de arena.

Wat de Demi-Human Chief betreft, deze baas is behoorlijk snel. Als je een meleewapen gebruikt in Elden Ring, raden we ook een schild aan om een aanval of twee te blokkeren. De meeste aanvallen van de Demi-Human Chief zijn enkele of dubbele slagen.

Haal hier je voordeel uit als je een schild gebruikt.

Echter komen de chain combos van beide bazen enorm snel op je af. De Demi-Human Chief trekt altijd zijn armen naar achter voor de aanval en houdt beide armen voor een seconde achter zijn rug voordat hij slaat. Dat is wel een enorm duidelijke aankondiging, dus plan je ontwijkende manoeuvres rondom de timing van de armen die naar achter bewegen.

De Demi-Human Chief heeft ook een vervelende sprongaanval, waar hij eventjes in de lucht blijft hangen voordat hij naar je uithaalt en zich op de grond stort. Gelukkig is dit geen comboaanval, dus kun je meteen de aanval inzetten wanneer hij landt. Geef hem een paar rake klappen voordat je je weer terugtrekt.

Another vicious attack to look out for is the spin attack. When the Demi-Human Chief holds one arm behind it, this means it's gearing up to spin in a slashing whirlwind towards you, which can easily eat up a few meters.

Als je een arm naar achter ziet bewegen, stap dan meteen weg van de baas. Het is ook belangrijk om op te letten wanneer de Demi-Human Chief zijn armen boven zijn hoofd beweegt nadat hij heeft rondgedraaid, want dat betekent dat hij op de grond gaat beuken met een brutale aanval.

Demi-Human Chief beloning

Zodra beide Demi-Human Chiefs op de grond liggen krijg je ruwweg 984 Runes in totaal, inclusief degene voor de verslagen minions.

Daarnaast krijg je ook een Sewing Needle en een Tailoring kit, beide key items, en dan zijn er ook misschien nog wat Silver Fireflies op de lijken van de minions te vinden, als je geluk hebt.

De Sewing Needle en de Tailoring kit laten je kleine uiterlijke aanpassingen maken aan je armor bij een Site of Grace.

Nadat je klaar bent in de arena, neem je de tunnel tegenover degene waar je binnenkomt, waar je uiteindelijk twee zwaard zwaaiende minions tegenkomt. Aan het einde van de tunnel zie je Dragon Island in het zuidwesten liggen.

Hier vind je de Church of Dragon Communion, waar je een Dragon Heart kunt spenderen om spreuken te leren. Er is hier ook een Site of Grace, dus zorg ervoor dat je die activeert zodat je hier later terug kunt komen. Open je map en fast travel naar het vasteland als je klaar bent om je avontuur voort te zetten.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties