Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Crystalian tips and strategie

Hoe je de optionele bosses verslaat.

Crystalian zijn optionele bosses die je in de gehele open wereld van Elden Ring vindt.

De Crystalian actually komt voort uit twee bosses die je eerst afzonderlijk van elkaar moet verslaan.

Hoewel je elke van de Crystalian in je eentje aankunt, adviseren we je om de samenwerking met anderen aan te gaan en zelfs een spirit ash summon te gebruiken om deze boss af te slachten.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe Crystalian voor te bereiden

Er zijn in totaal drie verschillende versies van Crystalian in Elden Ring: in de Academy Crystal Cave, Atlus Tunnel en Raya Lucaria Crystal Tunnel. Maak je geen zorgen, we delen hier tips die qua volgorde van bosses niet uitmaken.

Om de Crystalian te vechten, raden we je een van de drie opties aan: krachtige magic attacks op afstand, blunt wapens of wapens met op Blood-gebaseerde special attacks. Vooral een combinatie van de laatste twee is aan te raden.


Crystalian tips: hoe Crystalian verslaan

Wanneer je uiteindelijk tegenover de Crystalian staat, krijg je twee bosses voor de prijs van één. Een spear/staff duo vind je in de Academy Crystal Cave, terwijl je een spear/ringblade duo in de Atlus Tunnel vindt. Uitzondering op de regel is de Crystalian in de Raya Lucaria Crystal Tunnel, die op zichzelf met een Ringblade vechten.

Alle Crystalian hebben dezelfde spinning attack waarvoor je moet oppassen. Wanneer de bosses hun handen achter zich houden, staan ze op het punt in de lucht te springen en door de arena te spinnen, gevolgd met de nodige slagen. Je kunt tijdens deze fase het beste afstand houden. Mocht je toch te dicht in de buurt komen, is de aanval makkelijk te dodgen. Ook komt de aanval maar een keer voor.

De spear Crystalian gebruikt vooral stab attacks. Je kunt deze pareren met je shield, of richting de boss dodgen gevolgd met een of twee quick attacks wanneer zijn aanval klaar is. Springen en op het hoofd van de Crystalian slaan is ook een goede aanval.

De ringblade Crystalian valt op afstand aan, maar ook degene die je juist in de gaten moet blijven houden. Hij gooit cirkelvormige messen naar je of torpedeert een soort van cirkelzaag over de grond naar je. We raden je aan tijdens deze aanvallen naar de boss te dodge rollen. Met een blunt wapen en Blood attack kun je middels heavy attack hem schade toebrengen.

Dan is er tot slot nog de staff Crystalian, die op crystal-gebaseerde magic gebruikt. De boss roept de nodige crystals op die op je neerslaan wanneer je te lang in de buurt blijft. Op afstand worden ze in salvo's in waaiervorm op je afgeschoten. Wanneer je in je eentje tegen de Crystalian vecht, raden we je aan deze eerst aan te pakken.

Het is, indien je alleen speelt, een goed idee een Ash summon bij de Crystalian te gebruiken. De wolven zijn aan te raden, omdat ze een van de Crystalian bezig houden terwijl jij je op de andere richt.


Crystalian beloning

Wanneer de gevechten met de Crystalian klaar zijn, krijg je afhankelijk van de locatie een aantal beloningen:

  • Academy Crystal Cave Crystalian: 3.300 Runes en de Crystal Release Sorcery
  • Atlus Tunnel: 1.350 Runes en de Somberstone Miner's Ball Bearing
  • Raya Lucaria Crystal Tunnel: 3.000 Runes en de Smithing-Stone Miner's Ball Bearing

Nu je er een of meerdere verslagen hebt, kun je weer verder de open wereld van Elden Ring te verkennen.

Read this next