Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Bloodhound Knight Darriwil tips en strategie

Zo versla je deze baas in Limgrave.

Bloodhound Knight Darriwil is een optionele baas in Elden Ring.

Je kan de Bloodhound Knight Darriwil vinden op de zuidelijke rand van Limgrave in Elden Ring. Dit is het gebied waar je de game start.

Het is niet onmogelijk om de Bloodhound Knight Darriwil in je eentje te verslaan als je level hoog genoeg is. Je kan natuurlijk ook een andere speler summonen, en je kan ook een spirit ash summon inzetten.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe jezelf voorbereiden op Bloodhound Knight Darriwil

De Bloodhound Knight Darriwil baas gebruikt een sterke aanval met z'n zwaard, dus we raden aan om zeker wat armor te gebruiken met hoge physical defence.

Deze baas doet ook Blood-based damage, die je health drastisch kan doen dalen als je niet oppast. Moest je dus een stuk armour hebben dat Blood build-up verhinderd of vertraagt, dan zal deze ook sterk van pas komen.

Bloodhound Knight Darriwil tips: zo versla je Bloodhound Knight Darriwil

Wanneer je voor het eerst de Evergaol betreedt om Bloodhound Knight Darriwil te bevechten zal deze baas eerst niet te zien zijn. Er is een kleine blauwe schijn op de grond vlak voor je, en dit is waar de baas zal spawnen als je er naartoe loopt.

We raden aan om meteen naar hem toe te lopen en hem alvast wat schade toe te brengen terwijl hij nog niet kan aanvallen.

Bloodhound Knight Darriwil valt aan met grote zwaaiaanvallen en hij doet dit op een vast ritme. Eén aanval is dat hij z'n klauw over de vloer schraapt en dan omhoog aanvalt. Het is belangrijk dat je hier pas op het laatste moment door de aanval rolt. Als je te vroeg rolt, dan zal je toch geraakt worden door zijn combo.

Over combo's gesproken: zorg dat je het patroon van Bloodhound Knight Darriwil leert. Een slash aanval volgt altijd op de bovenstaande klauw aanval bijvoorbeeld en hij zal ook altijd met z'n zwaard zwaaien in een patroon van drie aanvallen.

Een goede tactiek is wachten tot z'n aanval eindigt met z'n zwaard op de grond voor hem. Dat is een teken dat hij klaar is met z'n combo..

Deze baas zal soms ook verdwijnen, maar hij is nooit ver weg. Een seconde later zal hij vlakbij je terug verschijnen en je met z'n zwaard proberen te slaan.

Ook hier is het het beste om zo lang mogelijk te wachten met te rollen. Dodge niet meteen wanneer hij verdwijnt, want dan heb je mogelijk niet genoeg tijd om te recoveren tegen dat hij effectief aanvalt.

Bloodhound Knight Darriwil beloning

Wanneer Bloodhound Knight Darrwil verslagen is, geeft hij je 3,800 Runes voor je harde werk. Je krijgt ook het Bloodhound's Fang wapen, die heel wat Blood-based damage doet. Het is wel een zwaar wapen, dus misschien dat het niet past bij je build.

Bloodhound Knight Darriwil is één van de vele, vele bazen die verborgen zitten in de open wereld van Elden Ring, en als je hem veslagen hebt, geen zorgen: er is nog veel meer te doen en te zien in The Lands Between.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties