Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring beste wapen in het begin van de game, inclusief Twinblade locatie

Onze aanraders voor de beste wapens in het begin van Elden Ring.

Het beste wapen mogelijk vinden in Elden Ring zal je overlevingskansen aanzienlijk verhogen.

Afhankelijk van welke starting class je kiest, zal de kwaliteit van het wapen waar je mee begint ergens liggen tussen 'middelmatig' en 'best oké'. Hiermee kan je de eerste gebieden al redelijk goed aan.

Van zodra je echter verder wil in het verhaal en naar Stormveil Castle trekt, of zelfs maar één van de moeilijkere locaties in Limgrave, heb je betere armament nodig.

Daarom geven we je onze aanraders voor de beste wapens in het begin van Elden Ring - en dit specifiek voor de melee classes.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Waar vind je de Twinblade, ons beste wapen in Elden Ring's begin

Het beste wapen dat je vroeg in Elden Ring kan vinden is de Twinblade waarschijnlijk. Die ligt ook niet veraf van waar je begint in Limgrave. Er zijn andere sterke wapens te vinden natuurlijk, daar hebben we het straks over. Maar geen enkel wapen is zo makkelijk te vinden als de Twinblade en het is een stuk beter dan het wapen waar je mee start. Daarom raden we aan deze zo snel mogelijk te vinden.

Cover image for YouTube videoWhere to find the Twinblade in Elden Ring
Waar de Twinblade ligt in Elden Ring.

Om de Twinblade locatie te vinden, ga je naar het zuiden van Lake Agheel en ga je naar de Dragon-Burnt Ruins.

In de meest zuidoostelijke hoek van de ruïnes zie je een gebouw met muren rond. Je kan hierover springen met de hulp van horse.

Eenmaal binnen zie je een gang naar beneden. Daar is een kist met de Twinblade.

De Twinblade vraagt dat je 10 Strength en 18 Dexterity hebt. Geen enkele starting class heeft zoveel Dexterity dus je zal wat farm Runes moeten hebben om deze stat te levellen.

Eenmaal je dat gedaan hebt, werkt de Twinblades goed als een snel maar sterk one-handed zwaard maar ook als een krachtig two-handed wapen. Gecombineerd met wat Smithing Stone upgrades is deze meer dan voldoende om de moeilijkere vijanden in de komende gebieden serieus schade toe te brengen.

Andere beste wapens die je snel kan vinden in Elden Ring

Als je de nodige runes niet wil besteden om je stats te verhogen zodat je de Twinblade kunt gebruiken, dan zijn er nog andere sterke wapens te vinden in de eerste uren van Elden Ring. Sommige hiervan zijn drops van vijanden in Limgrave.

De Bandit's Curved Sword is een sterk wapen dat vijanden soms droppen. De skeleton in de rivier ten noorden van Lake Agheel (net ten noorden van waar 's nachts de gloeiende kwallen tevoorschijn komen 's nachts in de grot en net voor de plek waar je met Torrent een superjump kunt doen).

Dit wapen is ook vrij toegankelijk met 11 Strength en 13 Dexterity vereisten. De drop rate is vrij laag maar door de groep skeletons steeds opnieuw te doden, kregen we de Bandit's Curved Word in een minuutje.

Elders kan ook nog de Grave Scythe gedropt worden door skeletons die ze zelf ook gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn de skeletons bij het kerkhof ten oosten van Saintsbridge in het noorden van Limgrave.

Met 17 Strength en 13 Dexterity krijg je een traag maar erg krachtig wapen om te gebruiken. Onze tip is om deze te gebruiken om een vijand een eerste keer te raken om vervolgens te wisselen naar een sneller wapen om de vijanden af te maken. De Grave Scythe heeft ook een handige blood loss buildup passive.

Ondertussen heb je door Mercenaries te verslaan ook een kleine kans dat je een Dismounter krijgt. Dit wapen heeft een 19 Strength en 16 Dexterity vereiste, wat best hoog is in het begin van de game. Je kan een Mercenary vinden in het begin van de game aan de noordelijke kant van het strand, vlakbij je start in Limgrave. Daarnaast zijn ze ook nog te vinden in bandit camps zoals die in het verre zuidoosten van Limgrave.

Als je het geduld niet hebt om te wachten tot bovenstaande wapens droppen, dan kan je ook nog een Great Epee vinden in een treasure chest in het bandit camp in de zuidwestelijke hoek van Limgrave. De Great Epee is een heavy thrusting sword.

Dit kamp is gelegen aan de voet van enkele ruïnes en wordt zwaar bewaakt. De Mercenaries, waarvan sommige op een paard, kunnen ook een Dismounter droppen zoals eerder vermeld. Je kan echter ook sneaken langs het oosten, de kist openen en het wapen grijpen voordat de meerderheid van de vijanden het doorhebben.

Aangezien het meteen mogelijk is om alle regio's in Elden Ring te verkennen, is de kans groot dat er nog een hoop andere sterke wapens snel te vinden zijn. Als je weet waar te zoeken.

Voor welk wapen je ook kiest, hopelijk ga je er de eerste uren van Elden Ring vlotjes mee door!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties