Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring beste armor sets vroeg in de game

De beste aanval is de verdediging.

De beste Elden Ring armor sets zoeken is uitdagend, mede doordat de meeste via langdurige quests en dungeons vrijgespeeld moeten worden. Gelukkig is het mogelijk de nodige armor sets te vinden zonder veel speeltijd kwijt te zijn of bosses te moeten verslaan.

Het vinden van de armor sets is natuurlijk niet zonder risico en moeite. Zo moet je soms gevaarlijke dungeons betreden of korte quests voltooien. Wil je echter de beste early armor voor een snelle defensive boost, dan zit je hier goed.

Dit is onze lijst met beste Elden Ring armor sets die je vroeg in de game kunt vinden:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Voor betere navigatie raden we je onze Elden Ring map fragment locatiesaan.

Hoe je de Royal Remains armor set krijgt

Om de Royal Remains set te kunnen vinden, moet je een korte quest van ongeveer 15 minuten voltooien. Kijkend naar de statistieken en afhankelijk van je Elden Ring class is dit misschien niet een hele spannende set, maar het heeft wel twee interessante extra's: het komt samen met de schedelachtige helm en een buff die langzaam je HP aanvult.

Je kunt het beste Village of the Albinaurics bezoeken, die je in het zuiden van de Liurnia of the Lakes regio vindt. Als je Castle Stormveil nog niet voltooid hebt, kun je de dungeon overslaan en de meren betreden door naar de brug te gaan die van zuid naar noord naast het kasteel loopt. Waar die eindigt, spring je op de rotsen links en volg je het pad dat langs de klif naar het noorden kronkelt.

Village of the Albinaurics ligt verscholen onder de kliffen, dus trek langs de oever van het meer vanuit het zuidoosten tot je bij een donkere grot komt met een brug erboven.

Vanaf hier volg je het pad links, totdat je bij de Site of Grace van het dorp komt.

Ga naar het oosten vanaf de Site of Grace de heuvel op. Voor je is een vijand, terwijl aan je linkerkant een hut is. Schakel de vijand uit. Als je dat namelijk niet doet, zal hij je achtervolgen tot de NPC waar je zo dadelijk mee gaat praten. Ga dan verder met de klif aan je rechterkant.

Er is een pot staan langs de rechtermuur. Sla er een keer op om een NPC te onthullen die je de Haligtree Secret Medallion geeft. Als de NPC sterft - door jouw aanvallen of door een vijand - zal het item hier vallen.

Reis nu naar de Roundtable Hold. Mocht je die nog niet vrijgespeeld hebben, ga dan naar de Site of Grace vlak voordat je Margit verslaat en rust uit. Met de medaille in bezit, word je links door Ensha of the Royal Remains aangevallen.

In de kleine ruimte is het lastig spreuken te doen. In plaats daarvan kun je je focussen op een makkelijk te detecteren magische stoot om een opening te creëren. Na het gevecht word je direct naar de 'originele' Roundtable Hold verplaatst.

Ga nu door de meest linkse doorgang van waar je begon, richting de deuropening die nu open zal zijn.

Rechts van de deur vind je de Royal Remains set met een Helm, Armor, Gauntlets en Greaves.

Hoe je de Sage armor set krijgt

Als je magie gebruikt, is het de moeite waard om de Sage armor set op te halen. Die bestaat uit de Sage Hood, Sage Robe en Sage Trousers. De set geeft een significante boost aan magie en elementaire verdediging, betere immuniteiten en een lichtere uitrusting.

Je kunt de Sage armor set vinden in Stillwater Cave in het zuiden van de Liurnia of the Lakes regio. Als je Stormveil Castle nog niet hebt uitgespeeld, dan kun je de dungeon overslaan en het merengebied eerder betreden door naar de brug te gaan die van zuid naar noord naast het kasteel loopt. Waar dat eindigt, spring je op de rotsen aan de linkerkant en volg je het pad dat langs de klif naar het noorden kronkelt:

Cover image for YouTube videoHow to skip Stormveil Castle in Elden Ring

Ga vanaf de Liurnia Lake Shore Site of Grace in zuidoostelijke richting langs het water. Ga aan het eind van het meer voorbij de rots waar de kwallen zitten en je komt bij de ingang van Stillwater Cave.

Pak een torch en betreed de dungeon in. Je moet de muur rechts van je houden, tot je een mage tegenkomt aan het einde van de klif en nog eens twee aan de overkant van een korte kloof.

Spring over de kloof, langs de twee magiërs, en door de gang.

Je komt uit in een grot met een giftig meer en een lijk recht voor je. Hier vind je de armor set.

Als je dit doet, komen er meerdere gevleugelde beesten op je af. Het is mogelijk snel de set te pakken, te sterven en weer terug naar de dungeon terug te gaan. Als je dit wil overleven, probeer ze dan eerst uit te schakelen.

In de kamer bevinden zich ook nog andere voorwerpen: een Serpent Arrow en een Golden Run (5).

Hoe je de Carian Knight armor set krijgt

The Carion Knight armor set is found inside the second major dungeon, Raya Lucaria Academy.

Het goede nieuws is dat je deze armor kunt krijgen zonder dat je het tegen bosses hoeft op te nemen. Je kunt Liurnia of the Lakes bereiken zonder Castle Stormveil te voltooien. Dan moet je Glintstone Key vinden en gebruiken om de Academy binnen te gaan.

Cover image for YouTube videoHow to skip Stormveil Castle in Elden Ring

De route vanaf de start Site of Grace in Raya Lucaria Academy is te zien in de volgende video, of in tekst en afbeeldingen hieronder:

Cover image for YouTube videoCarian Knight armor location in Elden Ring

Vanaf de tweede Site of Grace genaamd Church of the Cuckoo - gelegen in een gang links van waar je voor het eerst de Academy zelf binnenkomt - kom je in een begraafplaats gebied.

Volg hier het pad en steek de brug over. Volg het pad de heuvel op, tot je rechts het volgende gebouw ziet:

Loop daar achterlangs om een klif te vinden. Als je naar beneden kijkt, zie je een graf aan de rand, met een voorwerp en een aantal vijanden ervoor.

Interact met het voorwerp, die je de volledige Carian Knight set geeft bestaande uit een Helm, Armour, Gauntlets en Greaves.

Als alternatief kun je dit punt bereiken door het pad te volgen. Bij de brug met de bewegende platforms aan de rechterkant laat je jezelf vallen en loop je langs de klifrand.

Hoe je de Cleanrot armor set krijgt

Als je vroeg in de game een serieuze stat boost wilt, dan is de Cleanrot armor set de juiste manier. In tegenstelling tot de bovenstaande armor sets kun je deze bij elkaar farmen. Het kost dus vooral wat tijd en inspanning.

Om de Cleanrot armor set te kunnen krijgen, moet je Cleanrot Knights verslaan. Je vindt ze op diverse locaties. Er is een boss in Stillwater Cave, de locatie waar je de Sage armor set vindt. Maar ze spawnen ook in het Swamp of Aeonia.

Je bereikt deze locatie bij de start van de game als volgt: ga naar het westen naar het Agheel Lake. Daar is ondergronds een kist die je naar de Caelid regio teleporteert.

Cover image for YouTube videoHow to escape Sellia Crystal Tunnel and reach Caleid early in Elden Ring

Op de Site of Grace van Swamp of Aeonia vind je in de buurt enkele Cleanrot Knights. Ga naar het zuiden naar de gigantische boomstronk. Eenmaal 'binnen'ga je naar rechts waar je om de hoek een vijand tegen het lijf loopt.

Wat deze bijzonder nuttig maakt, is dat de takken de magische aanvallen van de ridder kunnen blokkeren - mits je goed positioneert. Op die manier houd je afstand en gebruik een staff om hun gezondheid te verminderen. Je kunt ook op de oevers gaan staan om Scarlot Rot damage van het moeras zelf te vermijden.

Eenmaal verslagen, is er geen garantie dat ze een Cleanrot armor droppen. Ga terug naar de Site of Grace en herhaal dit net zolang totdat je elk onderdeel van de set hebt. Elke Knight kost je ongeveer één minuut om te verslaan. Het is niet de beste rune farming manier, maar het is desondanks goed te doen.

Hoe lang je erover doet om de gehele set te krijgen, is een kwestie van geluk. Elke drop is sowieso goed voor een degelijke stat boost - dus hoe meer, hoe beter.

Succes met het krijgen van de armor set naar wens!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties