Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Beastman of Farum Azula tips en strategie

Zo versla je de Groveside Cave boss.

Beastman of Farum Azula is een vroege baas in Elden Ring.

Dit optionele gevecht vind je in de Groveside Cave, aan het einde van de dungeon in FromSoftware's nieuwste game.

The Beastman of Farum Azula baas in Elden Ring is waarschijnlijk geen grote uitdaging voor de fans van FromSoftware's moeilijke games. De baas en de dungeon waarin hij zich bevindt zijn niet alleen volledig optioneel, maar hij valt ook in relatief langzame patronen aan die makkelijk te voorspellen zijn door zijn duidelijke aankondigingen.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Hoe bereid je je voor op Beastman of Farum Azula

Simpel gezegd is er maar weinig dat je van tevoren moet doen om je op de Beastman of Farum Azula baas voor te bereiden.

Dat is hoofdzakelijk omdat de baas redelijk rechttoe rechtaan is, maar ook omdat er geen elementaire effecten of verzwakkende statuseffecten zijn waar je vooraf van moet weten.

De Beastman slaat hard, en dat is het wel zo'n beetje. Vanwege de baas zijn wijde aanvallen met zijn gigantische cleaver, wil je waarschijnlijk een schild meenemen als je de Beastman met melee-aanvallen te lijf gaat. Met dat schild kun je een paar klappen incasseren voordat je stamina uitgeput is.

Je wilt daarnaast ook het maximale aantal Flasks of Crimson Tears dat je kan dragen bij je hebben

Aangezien deze baas nogal vroeg in Elden Ring verschijnt, is het aannemelijk dat je niet een gigantische Health-meter hebt wanneer je tegen de Beastman vecht. En hoewel zijn aanvallen relatief langzaam zijn, ben je zo verslagen als je niet uitkijkt.

Beastman of Farum Azula tips: Beastman of Farum Azula verslaan

De aanvallen van de Beastman of Farum Azula zijn langzaam en duidelijk aangekondigd door zijn bewegingen, maar dat betekent niet dat hij niet een goed potje kan knokken. Ten eerste moet je uitkijken voor zijn chain combo. Nadat hij brult, doet de Beastman een combo van zes aanvallen op een rij, die eindigt wanneer hij in de lucht springt en op de grond stort met een heavy attack.

We raden aan terug van de baas te stappen en pas weer in de buurt komen precies wanneer zijn laatste aanval de grond raakt.

Een andere aanval waarvoor je moet uitkijken is wanneer de Beastman of Farum Azula zijn cleaver met twee handen pakt, en het boven zijn hoofd houdt.

De baas bereidt zich voor om naar voren te schieten en zijn wapen op de grond te rammen. Net als met de aanval hierboven heeft deze aanval opvallend veel bereik, dus zorg ervoor dat je je terugtrekt naar een veilige afstand of langs de zij van de Beastman rolt op de aanval te ontwijken.

Een potentieel dodelijke combo van aanvallen kan je uitlokken om een fout te maken.De Beastman zwaait zijn cleaver van zij naar zij in twee bewegingen en brengt hem daarna boven zijn hoofd om op de grond te rammen.

Het is verleidelijk maar de Beastman doet hierna een vierde zwaaiaanval die je gegarandeerd raakt als je aan welke kant dan ook te dichtbij staat. Wacht tot deze aanval voorbij is en kom dan pas dichterbij voor de tegenaanval.

Een betrouwbare methode om de Beastman met melee-aanvallen te verslaan is om een sprong met een enkele aanval te combineren. Met een voorwaartse sprong beweeg je over de Beastman nadat hij zijn laatste aanval in een combo heeft uitgevoerd, en door een aanval tijdens het landen uit te voeren raak je hem waarschijnlijk vol op zijn hoofd, waar je veel meer schade doet dan op eender welk lichaamsdeel.

Wordt niet te hebberig met deze methode. Neem afstand nadat je een aanval hebt uitgevoerd, want de Beastman zal zo snel mogelijk een tegenaanval uitvoeren.

Beastman of Farum Azula beloning

Door de Beastman of Farum Azula te verslaan krijg je twee beloningen: 1,000 Runes en een Flamedrake Talisman.

Hoewel je de Runes kunt spenderen hoe je maar wilt, of je nu een level up of iets anders nodig hebt, is de Flamedrake Talisman er specifiek voor om vuureffecten op je personage te negeren.

Aangezien het geen spoiler is om te zeggen dat Elden Ring vuurspuwende draken bevat, is het al snel duidelijk dat dit een waardevolle schat is.

Nu dat je dat hebt verzameld kun je terug warpen naar de start van de dungeon.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties