Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Weapon Arts: Hoe equip je Ash of War abilities met de Whetstone Knife

Alles wat je moet weten over Weapon Arts in Elden Ring.

Weapon Arts zijn abilities die je kan toevoegen aan je wapens in Elden Ring om je avontuur toch een beetje gemakkelijker te maken.

Je kan de Weapon Art echter ook vervangen met een Ash of War ability dankzij de Whetstone Knife. De juiste Ash of War ability aan het juiste wapen koppelen kan de extra boost zijn die je nodig hebt om een baas te verslaan. Vergeet ze dus niet!

Hieronder leer je waar je de Whetstone Knife kunt vinden en hoe je ermee Ash of War abilities gebruikt in Elden Ring.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Wat zijn Weapon Arts in Elden Ring?

Weapon Arts zijn abilities die een wapen kan uitvoeren als je op L2 of LT duwt. Je ziet je actieve Weapon Art op je scherm boven je actieve items in de linkerhoek beneden. Je kan dit ook terugvinden in het Equipment scherm.

De grote meerderheid wapens komen met een Weapon Art maar kan je ook vervangen met een Ash of War. Je kan regelmatig Ashes of War vinden op verschillende manieren. Als items in dungeons, als beloning voor het verslaan van een boss, of kopen bij specifieke handelaars. De kans is groot dat naarmate je verder gaat in de game, je een hele lijst van Ash of War abilities zult verzamelen.

Een voorbeeld van een Ash of War. Je ziet ook welke Weapon Art momenteel in gebruik is. 'Parry'. Dit staat boven de actieve items linksonder.

Voordat je Ash of War abilities kunt gebruiken heb je echter eerst een Whetstone Knife nodig.

Waar vind je de Whetstone Knife in Elden Ring

Om de Whetstone Knife te vinden in het begin van de game, moet je naar de Gatefront Ruins gaan. Dit is het gebied bij de grote poort ten noordwesten van je startlocatie in Limgrave.

Eenmaal daar aangekomen benader je de ruïnes best vanuit het zuidoosten. Hier zullen verschillende vijanden staan. Het is moeilijk om er voorbij te sneaken of hen te backstabben aangezien ze allemaal relatief dicht bij elkaar staan, maar je kan een aantal vijanden wel één voor één weglokken en zo uitschakelen.

De wolven hier kunnen vervelend zijn als ze in groep aanvallen maar ze hebben niet veel health.

Wanneer de kust veilig is zie je een trap naar beneden. Deze is verstopt naast een lage muur aan de andere kant van de weg.

Neem de trap naar beneden en open de kist om de Whetstone Knife te krijgen. Je krijgt hier ook Ash of War: Storm Stomp om je collectie te starten.

Voordat je vertrekt, raap je hier best ook de Map Fragment op en rust je uit bij één van de nabije Sites of Grace zodat je je paard Torrent krijgt en leert te levellen.

Hoe equip je een Ash of War

Als je een Ash of War wil equipen, moet je eerst de Whetstone Knife hebben en vervolgens een Site of Grace bezoeken. De optie voor Ashes of War zou nu zichtbaar moeten zijn. In dit menu kan je een Ash of War activeren.

Van hieruit kan je een wapen selecteren en een Ash of War toewijzen. Niet elke Ash of War werkt op elk wapen. Maar je krijgt wel automatisch te zien welke toepasselijk zijn wanneer je een wapen uitkiest.

Je kan een Ash of War maar op één wapen activeren tegelijk. Als je het dus wil gebruiken met een ander wapen moet je het eers deactiveren op het andere wapen. Het positieve is wel dat een Ash of War dus herbruikbaar is en niet permanent vasthangt aan je wapen.

Hetzelfde geldt voor de Weapon Art die inherent deel uitmaakt van het wapen. Als je de Ash of War verwijdert, zal de Weapon Art automatisch terug activeren.

Samengevat: Ashes of War zijn herbruikbaar en Weapon Arts worden niet voorgoed vervangen. Zo kan je experimenteren en uitproberen welke Ash of War het beste werken voor jouw favoriete wapen.

Als laatste nog een tip: een Ash of War kan maar op één wapen tegelijk gebruikt wordt, maar je kan een tweede van hetzelfde type Ash of War gebruiken op een ander wapen als je de Lost Ash of War gevonden hebt en een Blacksmith bezoekt.

De Blacksmith is te vinden in de Roundtable Hold. De Roundtable Hold is te bezoeken nadat je een bepaald aantal Sites of Grace bezocht hebt.

Read this next