Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Einde Curiosity experiment bereikt

Winnaar wordt digitale god.

Peter Molyneux' Curiosity experiment is afgelopen. De winnaar krijgt een geweldige prijs.

Het spel Curiosity dat enkele maanden geleden werd gelanceerd voor alle draagbare platformen was een sociaal experiment van de excentrieke gamemaker Peter Molyneux. Het spel werd door al zijn spelers samen gespeeld. Het was de bedoeling om laag na laag van een gigantische kubus weg te werken door miljoenen kleinere kubusjes weg te tikken.

Sinds vandaag is ook de laatste laag weggewerkt. De speler die de laatste kubus aanraakte was de winnaar van het spel en kreeg onderstaand filmpje als eerste te zien. Zijn beloning? Hij wordt een digitale god in Molyneux' volgend spel, Godus. Daarin krijgt hij de controle over bepaalde evenementen en kan de winnaar beslissingen nemen die alle spelletjes van alle andere spelers van Godus zullen beïnvloeden. Tenslotte ontvangt de winnaar van Curiosity ook nog eens een deel van alle inkomsten van microtransacties die in Godus zullen worden gedaan.

De winnaar is ene Bryan Henderson uit Edinburgh. Alhoewel het nog niet precies duidelijk is wat hij in Molyneux' volgende game zal kunnen aanrichten is het deze man die Godus spelers zullen mogen aanbidden of vervloeken.

Wat vind jij van deze prijs? Een waardig geschenk na het wegtikken van miljarden blokjes of had je liever iets anders gezien?

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties