Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste trailer nieuwe Fire Emblem toont keuzevrijheid

Aan welke kant vecht je?

In de nieuwe Fire Emblem-game voor de Nintendo 3DS staat keuzevrijheid centraal. Voor het eerst in de serie maak je zelf de hoofdrolspeler en kies je aan welke kant je wilt vechten. De keuzes die je maakt hebben invloed op het verhaal en het lot van de andere karakters.

Nintendo onthult dat in de eerste trailer, waar ook gameplay in voorbij komt. Grafisch bouwt de game daarbij voort op Fire Emblem: Awakening, de eerste Fire Emblem-game op de Nintendo 3DS.

In Fire Emblem vechten twee koninkrijken tegen elkaar. Je bent opgegroeid in Nohr, maar je ware familie komt uit Hoshido. Wanneer die twee met elkaar in oorlog raken, bepaal je zelf bij wie je hoort.

Daarbij is de Hoshido-kant meer de traditionele Fire Emblem, waar je aan de kant van het goede vecht tegen het kwaad. Als je voor Nohr kiest, pak je met de harde hand wat van jou hoort te zijn. De gameplay is daarbij moeilijker en meer op ervaren spelers gericht.

Fire Emlem komt in 2016 uit voor de Nintendo 3DS.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties