Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste trailer en screenshots Assassin's Creed IV: Black Flag gelekt

"Fighting like a devil, dressed as a man."

Als het zo blijft doorgaan met de lekken, zijn we volgende week Assassin's Creed IV: Black Flag aan het spelen. Dit weekend verscheen onbedoeld de eerste trailer van het spel online. Die (en al zijn mirrors) werd zorgvuldig neergehaald door Ubisoft, maar enkele versies overleefden de delete-furie van de uitgever en staan verspreid over het internet. Onderstaande versie overleeft het dus misschien niet tot het moment waarop je dit leest, daarom volgt hieronder een korte samenvatting van het filmpje.

De trailer opent met Blackbeard, één van de meest beruchte piraten die ooit de wereldzeeën bevaarde. Hij praat vol lof over de assassijn die de rol van protagonist zal opnemen in de vierde Assassin's Creed, Edward Kenway. Die is (zoals verwacht) kapitein van een eigen schip en zoals in het filmpje te zien, oefent hij hetzelfde beroep uit als de gevreesde Zwartbaard.

Edward stormt in de clip op een vijandelijk schip af en legt vijanden neer met een stel pistolen en brutale hand-to-hand combat. "Fighting like a devil, dressed as a man.", zo omschrijft Blackbeard hem. De piratenheer zelf kent Kenway blijkbaar vrij goed, maar bekent dat zelfs hij de vele geheimen rond de man niet kent.

Het is echter niet alleen zeeslagen wat de klok slaat in deze trailer. Tegen het einde aan verlaat Kenway een bed met een stel naakte, rondborstige vrouwen. Daarna volgt de eerste typische assassin moord: een koppeltje loopt op een verlaten straat rond, Kenway plant een mes in de rug van de man, neemt zijn intieme plek langs de dame in en loopt rustig arm in arm weg met de verse weduwe.

Gisteren lekten er ook nog eens vijf screenshots van de game. Op die afbeeldingen kan je Kenway in actie zien op een boot, in een jungle en op de straten van een stadje in de Caraïben.

De game zal op 29 oktober verschijnen voor PS3, Xbox 360, Wii U, PC en next-gen consoles. Meer (voor een keertje officiële) info omtrent de game volgt later vandaag.


ACIVBF
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties