Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste Star Wars Squadrons gameplay getoond

Speel de game volledig in VR.

EA heeft tijdens de EA Play livestream vannacht meer informatie vrijgegeven over Star Wars Squadrons en de eerste gameplaybeelden laten zien.

Star Wars Squadrons speelt zich af na Return of the Jedi. De New Republic en Galactic Empire zijn in een machtstrijd verwikkeld en je beleeft de gebeurtenissen in het verhaal vanuit beide perspectieven.

De volledige game speelt zich af in de cockpit van één van de acht verschillende ruimteschepen die je ter beschikking hebt. De X-Wing, TIE-Fighter, TIE-Intercepter, A-Wing, TIE Reaper, U-Wing, TIE-Bomber en Y-Wing laten zich elk anders besturen en vervullen elk hun eigen rol.

De UI zit volledig verwerkt in de cockpit van die fighters. Zaken als power management en de kracht van je schilden lees je allemaal af op de apparatuur rond je. Dat komt volledig tot zijn recht in VR-mode, want je kan de volledige game in VR spelen op PS4 en pc.

Naast de verhaallijn kan je ook aan de slag met de multiplayer. Daar neem je het in 5v5 dogfights tegen anderen op. Naast die dogfights heb je ook zogenaamde Fleet Battles waar beide teams elkaars flagship moeten vernietigen.

In de multiplayer kan je je eigen personage maken, het uiterlijk van je fighter aanpassen en de loadout aanpassen met ship components.

Star Wars Squadrons verschijnt op 2 oktober voor PS4, Xbox One en pc.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Star Wars: Squadrons

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties