Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste screenshot Dishonored duikt op

De nieuwste van Bethesda en Arkane Studios.

We kennen Arkane Studios als de ontwikkelaar die ons in een ver verleden toppers als Arx Fatalis en Dark Messiah of Might and Magic bracht. Nu duikt de studio na een lange afwezigheid opnieuw in het nieuws op met het spel Dishonored, wat een stealth/action adventure game zal worden. Uitgever van dienst is Bethesda, het bedrijf dat de ontwikkelaar vorig jaar kocht.

In Dishonored speel je Corvo, een legendarische bodyguard die ervan beschuldigd wordt de persoon die hij moest beschermen vermoord te hebben. Corvo laat zo'n dingen natuurlijk niet zomaar gebeuren, en hij verzet zich tegen de beschuldiging.

Dat doet hij onder andere door gebruik te maken van zijn bovennatuurlijke krachten, die van hem een van de meest dodelijke personen op de planeet maken. Tel daarbij op dat Corvo perfect overweg kan met stealth skills en gadgets, en je weet wel dat dit geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken.

Volgens Arkane Studios zullen bewegingsvrijheid, speciale krachten, gadgets, de omgeving en de AI gecombineerd worden om op die manier "interessante effecten" te bekomen. Een voorbeeld daarvan is de mogelijkheid om de tijd kortstondig stil te zetten, om snel een afleiding te creëren waardoor de tegenstander op de verkeerde plek naar Corvo gaat zoeken.

Hieronder kun je alvast de eerste screenshot van het voorlopig nog erg mysterieuze Dishonored bekijken. Het spel zal in de loop van 2012 voor de PS3, X360 en PC verschijnen.

Getagged als

Reacties