Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste prototype Steam Machines vandaag verstuurd

300 Steam-gebruikers testen Valve's console.

Valve maakt bekend dat de eerste 300 prototype Steam Machines vandaag worden verscheept naar willekeurig uitgekozen Steam-gebruikers. Vooralsnog betreft het enkel Amerikaanse gamers.

Volgens Valve was het eerder de bedoeling de Steam Machines wereldwijd te verspreiden, om zo feedback van een gevarieerdere groep Steam-consumenten te krijgen. Dat bleek lastig: "Het alternatief was om de hele bètafase dusdanig op te schuiven dat we feedback pas na 2014 in onze producten konden incorporeren. We hebben dus de juiste keuze gemaakt," aldus Valve.

Steam-leden met een Steam Machine krijgen een speciale badge op hun Community-pagina, en enkele games worden gratis aan hun Steam-bibliotheek toegevoegd. Dit zijn games die zijn geoptimaliseerd om te draaien op het op Linux-gebaseerde SteamOS. Metro: Last Light is er één van.

Vanaf vandaag is het SteamOS-besturingssysteem ook los te downloaden en te installeren op 'gewone' pc's. Wel zegt Valve daarover: "Tenzij je al een onverschrokken Linux-hacker bent, raden we je aan te wachten met het uitproberen ervan tot 2014."

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties