Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste informatie over Hitman: Absolution

Verschijnt in 2012 voor PS3, X360 en PC.

Nadat uitgever Square Enix en ontwikkelaar IO Interactive gisteren de eerste trailer (hieronder te zien) van Hitman: Absolution op ons losgelaten hebben, volgt er nu de eerste informatie over het spel.

Allereerst ziet het ernaar uit dat men voor de nieuwe Hitman een ander pad gekozen heeft wanneer het aankomt op het plot. Anders dan in vorige delen zal Agent 47, de kale protagonist, deze keer een meer persoonlijk avontuur beleven. "Hij is verraden door diegenen die hij vertrouwde, en de politie jaagt op hem. Hij zit midden in een donkere samenzwering gevangen, en moet tijdens zijn zoektocht naar de waarheid doorheen een corrupte en verdraaide wereld reizen", aldus ontwikkelaar IO Interactive.

Tore Blystad, de game director, ging verder door het volgende aan te geven: "Met Hitman: Absolution gaan we andere gedeeltes van het Hitman universum verkennen. Het zal zowel een vertrouwde, als een compleet nieuwe ervaring worden waardoor terugkerende spelers én nieuwkomers dit nieuwe deel zullen koesteren".

Verder laat IO Interactive weten dat Hitman: Absolution gemaakt zal worden met behulp van de gloednieuwe Glacier 2-technologie. We mogen ons opmaken voor een - volgens het persbericht - cinematografisch hoogstaand verhaal, een doorgedreven art direction en een origineel spelontwerp.

Hitman: Absolution zal in de loop van 2012 voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC verschijnen, en wij doen er alles aan om het spel binnenkort onder handen te nemen op de aankomende E3-beurs, waar Agent 47 in al z'n haarloze glorie aanwezig zal zijn.

De eerste teaser trailer voor Hitman: Absolution.

Reacties