Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste info over SSX: Deadly Descents

Releasedatum blijft koffiedik kijken.

Het is al geleden van 2007 dat we nog een volwaardige SSX-snowboardgame op ons bord kregen, en dat was dan nog een Wii-exclusive die het beste van de vorige games combineerde. Fans van de reeks bleven sindsdien op hun honger zitten, tot eind vorig jaar tijdens de Spike Videogame Awards SSX: Deadly Descents werd aangekondigd.

Buiten het feit dat het spel een pak serieuzer en duisterder zou gaan worden dan z'n voorgangers, wisten we er nog niet veel over, tot nu. Het Engelse magazine PSM3 pakte namelijk onlangs uit met een aantal leuke nieuwtjes.

Vooraleerst zal het spel maar liefst meer dan 200 echte parcours bevatten die in kaart werden gebracht via data van de NASA. Verder bevestigde het boekje dat het spel speelbaar zal zijn in 3D.

Het spel gaat over een team dat als eerste de meest gevaarlijke bergen ter wereld willen afdalen. Van de toppen van de Himalaya tot het bitterkoude Antarctica, geen werelddeel zal veilig zijn. Hun eerste doel is om te overleven, hun tweede om er goed uit te zien terwijl ze dat doen.

Creative director Todd Batty verklaarde tenslotte de nieuwe stijl van het spel: "Enkele leden van mijn team zagen me SSX Tricky spelen en dachten dat het een Wii-game was. ... SSX had een ongelofelijke casual-verpakking maar binnenin zat een fantastische hardcore gameplay ervaring. We willen waar SSX-spelers van houden afleveren, alleen de verpakking veranderen zodat het een beetje beter bij de PS3 past."

Trouwe fans van de reeks lijken dus niet veel te hoeven vrezen, tenzij ze natuurlijk vooral fan waren van de verpakking. Wij zijn alvast benieuwd naar het eindresultaat, de vraag is alleen wanneer dat er zal zijn. Sommigen spreken van eind dit jaar, anderen van begin 2012. Het enige dat we zeker weten is dat we jullie op de hoogte houden.

Getagged als

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties