Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste Harry Potter: Wizards Unite-gameplay onthuld

Stokje steken voor dementors.

Uitgever WB Games toont vandaag de eerste gameplay-beelden van de AR-game Harry Potter: Wizards Unite. De game is in ontwikkeling bij Niantic, de studio achter Pokémon Go. Grotendeels wordt dan ook een soortgelijk stramien gevolgd.

In plaats van Pokémon ga je op zoek naar Foundables, die verschillende vormen aannemen. Magische wezens om te bevrijden, bijvoorbeeld. Of vijanden om te verslaan, waaronder Dementors. De magische spreuken die je daarvoor hanteert zijn afhankelijk van je class: Auror, Magizoologist of Professor.

Er zijn geen teams zoals in Pokémon Go, iedereen vecht aan de zijde van de Statue of Secrecy Task Force. Gyms maken plaats voor Fortresses, die je samen met anderen tackelt. Spreuken voer je uit door de vorm ervan te tekenen op je smartphone-scherm.

Daarnaast zijn er nog Portkeys, portalen die je transporteren naar bekende locaties uit de Harry Potter-reeks. Al deze evenementen vinden plaats op dezelfde locaties als je kent van Pokémon Go en Ingress. Niantic gebruikt hiervoor dezelfde data weer.

Harry Potter: Wizards Unite komt dit jaar uit voor Android-smartphones en iPhones. Een exacte datum is nog niet bekend.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties