Skip to main content

Eerste grote FIFA 22 patch past keepers aan

Daar is de eerste nerf.

De eerste grote FIFA 22-patch is nu beschikbaar op pc en Stadia. Later komt de update ook naar PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Dat meldt EA Sports in een persbericht.

De patch pakt de keepers aan die momenteel te sterk zijn. Zo duiken ze vanaf nu minder effectief naar een bal die in het penaltygebied (11,27 meter) op doel wordt geschoten en zie je nu een animatie wanneer de keeper een klasseschot probeert te onderscheppen. Daardoor ogen keepers realistischer en leveren verfijnde schoten minder snel een doelpunt op.

Bekijk op YouTube

Ook raak je bij verdedigende tackles nu vaker de bal en verdedigen spelers beter aan de middellijn bij een counter in een gewone en na een stilstaande fase. Scheidsrechters fluiten nu ook logischer en zijn strenger op het vlak van zware tackles en fouten op de doelman, maar kennen nu minder snel een strafschop of een fout bij licht contact toe. Als laatste blijven verdedigers in bepaalde situaties even staan als de aanvaller een steekpas door de lucht geeft.

Wie graag meer wil over deze eerste FIFA 22-patch, vindt alle patch notes op de FIFA Forums. Meer informatie over de laatste nieuwe FIFA lees je in de FIFA 22 review van Michiel.

Read this next