Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste geruchten rond PlayStation 4 verschijnen

Of zeggen we beter "Thebes"?

Tech site SemiAccurate claimt verse info te hebben gevonden over de PS4 (en ook wat over de Xbox 3) via enkele Japanse bronnen. Sony's next-gen console zou door het leven gaan als "Thebes" (en dus niet (langer) als Orbis) en zou in de lente of herfst van 2014 verschijnen.

De Playstation 4 zou een CPU en GPU van AMD hebben, maar dat zijn dan ook alle hardwarespecificaties die SemiAccurate kon onderscheppen. De console zou al hebben klaar gestaan voor massaproductie om ze in 2013 op de markt te brengen, maar doordat een groot deel van de geproduceerde machines niet werkten, werd de productie een tijdje uitgesteld.

Ook over de volgende Xbox wist de site iets te vertellen. Microsoft's derde zou door het leven gaan als Kryptos (niet langer Durango, dus). De test chip in de console voor ontwikkelaars zou Oban heten.

Het is moeilijk om te zeggen dat al deze geruchten volledig waar zijn, maar SemiAccurate bleek in het verleden vrij betrouwbaar. Microsoft en Sony houden de lippen nog wel eventjes stijf op elkaar.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties