Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste foto PlayStation 5 controller gelekt

En er zijn... amper verschillen?

De eerste foto van de PlayStation 5 controller is gelekt.

Het beeldmateriaal werd gespot op Reddit. De Reddit-gebruiker had de foto op zijn of haar beurt toegestuurd gekregen van een vriend die bij een gamestudio werkt waar een PlayStation 5 developer kit is geleverd.

Beelden van een PlayStation 5 developer kit waren eerder al gelekt, maar nu krijgen we dus ook voor de eerste keer een goed beeld van de PlayStation 5 controller. Op het eerste zicht lijken er echter amper verschillen met de PlayStation 4 controller, de DualShock 4.

De PlayStation 5 controller ziet er amper anders uit dan de DualShock 4, maar toch zijn er enkele subtiele verschillen.

Toch zijn er enkele subtiele verschillen. De touchpad in het midden is hoekiger (maar blijft weliswaar even groot) en volgens bronnen zijn de R2 en L2 triggers groter. Opvallend is dat de 'face buttons' (knoppen X, cirkeltje, driehoekje en vierkantje) niet zichtbaar zijn op de controller, wat speculatie doet ontstaan dat deze knoppen misschien oplichten wanneer de controller geactiveerd wordt.

Bovendien zal er ook geen lichtbalk meer aanwezig zijn op de achterkant van de controller en heeft Sony vermeld dat de controller haptische feedback zal ondersteunen voor meer genuanceerde vibraties.

De PlayStation 5 dev kit ziet er zeer futuristisch uit. Waarschijnlijk zal het model in de winkelrekken er echter helemaal anders uitzien.

Indien je teleurgesteld bent in dit design, hou dan in het achterhoofd dat 'dev kits' specifiek bedoeld zijn om games op te ontwikkelen, en dus niet per se de finale versie vormen die in de winkel te koop zal zijn. Zowel het design van de console zelf als de controller kan dus nog grondig wijzigen.

Wil je alles weten over de PlayStation 5? Dan vind je hier alle info over de PS5 prijs, release, games en meer!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties